Η Σταυρούλα Μπραϊμη νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Η Σταυρούλα Μπραϊμη νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Η Σταυρούλα Μπραϊμη νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προεδρείου στο περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου Σταύρου Παργανά και του πρώην αντιπροέδρου Δημήτρη Σακαρέλη.

Η πρόταση του περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη για τη θέση του/της Προέδρου ήταν η κα. Σταυρούλα Μπραϊμη η οποία και εξελέγη με τις ψήφους της παράταξης του κ. Καχριμάνη και τον ανεξάρτητο σύμβουλο κ. Σάκη Βλέτσα.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις απείχαν από την ψηφοφορία καταγγέλλοντας τη διαδικασία. Όπως ανέφεραν, επί της διαδικασίας, στη συνεδρίαση θα έπρεπε να προεδρεύει ο απερχόμενος πρόεδρος κι όχι η σύμβουλος με τις περισσότερες ψήφους, καθώς και ότι η ψηφοφορία θα έπρεπε να ήταν μυστική.

Η πρόταση της Λαίκής Συσπείρωσης να γίνει δια ζώσης η ψηφοφορία και να συνεχιστεί με τηλεδιάσκεψη δεν συζητήθηκε καν, υποχρεώνοντας τους συμβούλους της παράταξης να αποχωρήσουν από την ψηφοφορία, με τον κ. Πρέντζα να κλείνει με αιχμηρό σχόλιο προς τον κ. Καχριμάνη:

"Μάλλον δεν καταλάβατε τίποτα από την κρίση που προκλήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο..."

Στις πρώτες της δηλώσεις ως Πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, η κα. Σταυρούλα Μπραϊμη, μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Ευχαριστώ τον κ. Καχριμάνη για την πρόταση του και τους συμβούλους της παράταξης μου για την εμπιστοσύνη.
Αναλαμβάνω έχοντας μακρά διαδρομή στην αυτοδιοίκηση και έχοντας σεβασμό σε διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις,

Θα προσπαθήσω για ένα περ. συμβούλιο με πολιτικό πολιτισμό, σεβόμενοι το νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου που θα τηρείται απαρέγκλιτα από όλους".

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την εκλογή νέου αντιπροέδρου, όπου εκλέχθηκε ο κ. Τρομπούκης από την παράταξη του κ. Ζάψα.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι τη νέα Πρόεδρο του περιφερειακού Συμβουλίου συνεχάρηκαν όλοι οι σύμβουλοι εκτός των συναδέλφων της θεσπρωτών...

Οι μεν κ.κ. Λάμπρου, Δηλαβέρη, Σπανοπούλου δεν πήραν καθόλου το λόγο (διακοσμητικοί για ακόμη μια φορά) ενώ ο κ. Πιτούλης πήρε το λόγο για να απευθυνθεί στον κ. Ζάψα, χωρίς να συγχαρεί και να ευχηθεί στην κα. Μπραϊμη...

Φαίνεται πως η εκλογή της στη θέση της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, δίνει ανάσα στον κ. Καχριμάνη ο οποίος τελευταία πιέζεται εσωκομματικά, ωστόσο δρομολογεί εξελίξεις στα εσωκομματικά της ΝΔ στη Θεσπρωτία, με πολλούς να μη βλέπουν με καλό μάτι τις εξελίξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου