Θεσπρωτία: Απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας στο Χρήστο Λοβέρδο-Στελακάτο - Τι καταγγέλει ο ίδιος - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Θεσπρωτία: Απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας στο Χρήστο Λοβέρδο-Στελακάτο - Τι καταγγέλει ο ίδιος

Θεσπρωτία:  Απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας στο Χρήστο Λοβέρδο-Στελακάτο - Τι καταγγέλει ο ίδιος

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ιχθυολόγου Χρήστου Λοβέρδου-Στελακάτου, ο οποίος εδώ και καιρό βρίσκεται σε δικαστική περιπέτεια με μεγάλες μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών που δραστηριοποιούνται και στη Θεσπρωτία, μετά από πλήθος καταγγελιών του ίδιου για μόλυνση περιβάλλοντος κ.α. με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας...

Ο ιχθυολόγος έχει κατά διαστήματα με δημοσιεύσεις του επιτεθεί στον Πρόεδρο Ιχθυοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας, Ιωάννη Χεκίμογλου, καθώς και στη σύζυγό του, η οποία είναι Προισταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Μετά από αυτά, δέχτηκε μηνύσεις από το ζεύγος για συκοφαντική δυσφήμιση, απαντώντας τους σε έντονο ύφος, καλώντας ταυτόχρονα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να πάρει θέση στην υπόθεση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας απάντησε με αιχμές στο πρόσωπο του Στελακάτου, χωρίς όμως να δίνει απαντήσεις και στις καταγγελίες του ίδιου.

Η ανάρτηση του Χρήστου Λοβέρδου-Στελακάτου η οποία προκάλεσε την αντίδραση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας

"Σήμερα το πρωί (16/3/2021) έδωσα κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα Αιγίου και περιμένω την απόφαση του εισαγγελέα στην Ηγουμενίτσα αν θα δικαστώ η όχι.
Μια κατάθεση σε 2 μηνύσεις που έχω δεχτεί. Μια από τον ΙΩΑΝΝΗ ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ Πρόεδρο του συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), ιδιοκτήτη ιχθυοκαλλιέργειας και υποψήφιο στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές σαν μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηγουμενίτσας.

Η δεύτερη μήνυση είναι από την προισταμένη του τμήματος περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Ηπείρου Κ.Α. που ελέγχει και τις ιχθυοκαλλιέργειες και είναι σύζυγος του προέδρου ιχθυοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας ΙΩΑΝΝΗ ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ. Ελεγχτης και ελεγχόμενος παντρεμένοι. Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Οι δημόσιες θέσεις κύριοι πρέπει να αντέχουν τη δημόσια κριτική και να δίνουν δημόσιες απαντήσεις. Δεν περίμενα ποτέ να ζήσω και αυτό στη ζωη μου.
Κάποιον που ενώ ανήκει Μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας και πουλάει τον μεγάλο επαναστάστη ΤΣΕ ΓΚΕΒΆΡΑ να κλέγετε στην αστική δικαιοσύνη.
Θα ήθελα μια απάντηση απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δημόσια ακόμα και αν είναι αρνητική στο πρόσωπο μου.
Από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηγουμενίτσας δεν περιμένω τίποτα μιας και είναι κατσαπλίκι των ΧΕΚΙΜΟΓΛΈΩΝ και των φίλων τους αλλά πραγματικά τι έχουν να πουν
-Για τον ένα νεκρό εργάτη πίσω από τον άλλο στις ιχθυοκαλλιέργειες κυρίως δύτες.
-Τους τόνους καρκινογόνου και μεταλλαξιογόνου φορμόλης που πέφτει κάθε μέρα στον τόπο σας και μας, στη μάνα θάλασσα
-Για τις απολύσεις των συνανθρώπων τους από τις πολυεθνικές ιχθυοκαλλιέργειες AMERRA CAPITAL και MΘBADALA στη θεσπρωτία
-Για τις δίμηνες συμβάσεις των 580 ευρώ στις ιχθυοκαλλιέργειες που έχουν κάνει τον κόσμο δούλο στον τόπο τους
-Για τον κατεστραμένο θαλάσσιο πυθμένα στη Σαγιάδα απο τις ιχθυοκαλλιέργειες
-Για τον κολητό τους στο κόμμα νούμερο 2 της μαφίας καθηγητή ιχθυολογίας που μετέφερε παράνομα το χρυσοφορο χέλι ισπανίας στους πλούσιους κινέζους για 12500ευρο το κιλό.
-για τους τόνους καρκίνου που πέφταν και πέφτουν απο τα παράνομα πλυντήρια δυχτιών στον τόπο που ζουν τα παιδιά τους και μας από το δέλτα ποταμού Καλαμά μέχρι τη θάλασσα της Σαγιάδας.
-Για τις εκτελέσεις σπάνιων ειδών από τους ιχθυοκαλλιεργητές στο Δελτα του Καλαμά
-Για τις ψεύτικες ονομασίες που δίνουν οι ιχθυοκαλλιέργειες στα ψάρια για να εξαπατούν τον λαό.
για για για

Αλλά τι λέω ο δικός σας άνθρωπος ο ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ που έχει μονάδα είναι γραμματέας ΕΛΟΠΥ που έχει πρόεδρο το μεγαλοστέλεχος της AMERRA capital και της MYBADALA τον Aπόστολο Τουραλία (τον κουμπάρο του φίλου σας του μαφία καθηγητή) που μου υπόγραψε τα 10 χρόνια φυλακή προς το πρόσωπο μου χωρίς αναστολή και έφεση για πλημμέλημα.
Κύριοι ΧΕΚΙΜΟΓΛΑΙΟΙ του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηγουμενίτσας γιατί ήσασταν αλληλέγγυοι μαζί με τον καθηγητή της μαφίας στις πολυεθνικές όταν με δικάζαν.
Νροπή σας προδότες του αγώνα.Ντροπή των αγωνιστών σε αυτό τον τόπο που χύσαν το αίμα τους για λευτεριά και τσιράκια των πολυεθνικών.
Η κυρία Α. Κ. ζητάει την τιμωρία μου από την Ελληνική δικαιοσύνη.
Η ίδια όμως θα πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και στον Ελληνικό λαό και όχι το άτομο μου. Δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη προϊσταμένη του τμήματος περιβάλλοντος περιφέρειας Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα από την στιγμή που πρόεδρος της βαριάς βιομηχανίας ιχθυοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας είναι ο άντρας της (παντρεμένοι). Μια βιομηχανία που πρέπει να την ελέγχει και είναι υπεύθυνη για τεράστια εγκλήματα στη φύση της Θεσπρωτίας και της διατροφής του ανθρώπου.
Οταν ένας ελεγκτής και μάλιστα δημόσιος που πληρώνεται με δημοσιο χρημα σαν την Κ. Α. είναι συγγενής πρώτου βαθμόυ με τον ελεγχόμενο χάνεται οποιαδήποτε έννοια ηθικής,αξιοκρατίας και διαφάνιας.
Η κυρία Κ. Α. από τη θέση της δεν μπορεί να λειτουργεί αξιοκρατικά μιας και το συμφέρον του άντρα της είναι και δικό της συμφέρον
Πάνω στις καταγγελίες μου σε έλεγχο που έγινε σε δυο μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας σε σε Σαγιάδα και Όρμο βάλτου πιάστηκε η εταιρία ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ που ανήκει σε δυο πολυεθνικές
Με παράνομα πλυντήρια δυχτιων που λειτουργούσαν 25 χρόνια χωρίς να είναι στους περιβαντολογικούς όρους σε προστατευόμενη περιοχη η μια μονάδα. Η κυρία Α. τι έβλεπε είναι δυνατόν.
Η ίδια εταιρία καλλιεργούσε ξενικό είδος ψαριού το red seabream Ειρηνικού στον Όρμο βάλτου ηγουμενίτσας ενώ είχε άδεια να εκτρέφει μόνο μεσογειακούς ιχθύς. Εδώ η κυρία Α. τι έλεγχε. Μιλάμε για έναν ξενιστή άρα γενετική ρύπανση,κίνδυνος μεταφοράς νέων ασθενειων και νέος θηρευτής απέναντι σε ενδημικά είδη.
Η κυρία Α. Κ. μπορεί να δείξει ποιός ειναι ο έλενχος και ποιες οι ποσότητες που κάνουν χρήση οι ιχθυοκαλλιέργειες στα επιτρεπτά όρια της καρκινογόνου και μεταλαξιογόνου φορμόλης.Σ τον έλεγχο που έγινε η ανδρομέδα ιχθυοκαλλιέργειες είχε τεράστιες ποσότητες χιλιάδων λίτρων χωρίς να παραδώσει στον έλεγχο ποσότητες χρήσης ,σε ποιά ψάρια και σε ποιες συνθήκες χρησιμοποίησε αυτη τη καρκινογόνο ουσία στη Σαγιάδα και στο Δέλτα του Καλαμά
Ο κύριος ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ δεν μπορεί να μιλάει για δυσφήμιση όταν είναι ιδιοκτήτης ιχθυοκαλλιέργειας στη Σαγιάδα, πρόεδρος ιχθυοκαλλιεργειών Σαγιάδας και γραμματέας ΕΛΟΠΥ και η σύζηγος του είναι υπεύθυνη περιβάλλοντος στην περιφέρεια στην Ηγουμενίτσα όπου πρέπει να τον ελέγχει όπως και τις άλλες μονάδες. Είναι ανήθικο και είναι ξεκάθαρο πως λειτουργούν και οι δυο για προσωπικό συμφέρον και οχι για το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.
Κάτω από όλες τις ιχθυοκαλλιέργειες της Σαγιάδας και του Δέλτα στο Καλαμά ο πυθμένας της θάλασσας είναι κρανίου τόπους με μια λάσπη (ίζημα) νε έχει καταστρέψεί όλη τη θαλάσσια ζωή και τα φυτικά λιβάδια. Αυτά θέλουν να αποκρύψουν οι άνθρωποι της ιχθυοκαλλιέργειας και το κύκλωμα τους απο την κοινωνία. Δεν πρέπει να μάθει και να δει ο πολίτης που μεγαλώνει το ψάρι που του πουλάνε. Ολοι γνωρίζουν στην Θεσπρωτία και σε όλη την Ελλάδα.
Σε έλεγχο που έγινε πριν 2 χρόνια στις Οινούσσες στο πυθμένα του σημείου που υπάρχει ιχθυοκαλλιέργεια βρέθηκε σχέδον όλο το εκεί σημείο νέκρο. Τα αποτελέσματα της καταστροφής παρουσιάστηκαν στη επιτροπή της βουλής των Ελληνων. Ας γίνει ανάλυση πυθμένα κάτω από όλες τις μονάδες και την δική σας κύριε Χεκίμογλου Ιωάννη να δούμε ποιός λέει αλήθεια και ποιός είναι αυτός που δυσφημίζει πραγματικά".


Τοποθέτηση της Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα του "κυρίου" Λοβέρδου-Στελακάτου


Αρχικά, ξεκαθαρίζουμε πως ανέκαθεν καλούσαμε και καλούμε τον κόσμο σε αγώνα για την ανατροπή της αντεργατικής, αντιλαϊκής, αντιαγροτικής πολιτικής Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - Κεφαλαίου. Σε διαρκή αντιεθνικιστική, αντιφασιστική και αντιιμπεριαλιστική πάλη. Με προτάγματα τη διαγραφή του «χρέους» και την αντικαπιταλιστική - διεθνιστική αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Με αγροτική παραγωγή και ποιοτικά προϊόντα για τις ανάγκες του λαού και όχι του καπιταλιστικού κέρδους. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση στα χέρια των παραγωγών του πλούτου, σε πλήρη αρμονία με τη φύση. Αυτή η εργατική απάντηση και αντιπολίτευση πραγματώνεται, όχι στο κοινοβούλιο, όχι στα social, όχι με ακτιβισμούς, αλλά κυρίως με τις προσπάθειες ανάπτυξης και ενίσχυσης ενός οργανωμένου, συλλογικού και μαζικού κινήματος με ξεκάθαρα ανατρεπτικά χαρακτηριστικά και απελευθερωτικές επιδιώξεις.

Είχαμε επιλέξει να μην απαντήσουμε στην λασπολογία, αν και είχαμε ενημερώσει από την αρχή της όλης ιστορίας για τα καθέκαστα, εσωτερικά, γιατί δεν είναι στην πολιτική μας κουλτούρα να εκθέτουμε ανθρώπους που δεν είναι οι πραγματικοί μας αντίπαλοι, όσο και αν μας επιτίθονται άδικα και με εμπάθεια.

Πρόσφατα δημοσιεύματα του κυρίου Λοβέρδου - Στελακάτου Χρήστου, ξεπερνούν κατά πολύ τα εσκαμμένα, βάλλουν εναντίον της ακεραιότητας του Γ.Χ., όσο και του πολιτικού σχηματισμού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γεγονός που μας υποχρεώνει να υπαναχωρήσουμε από την πρότερη επιλογή μας των μη δημόσιων τοποθετήσεων, οι οποίες θα εξέθεταν πρόσωπα και καταστάσεις την περίοδο μάλιστα που εκκρεμούσαν δικαστικές διενέξεις και διώξεις από επιχειρηματικούς ομίλους.

Χωρίς μισόλογα καταστούμε σαφές οτι όποιος συνεχίζει να υπηρετεί και να στηρίζει την υπόθεση της αντικαπιταλιστικής ρήξης και ανατροπής θα τοποθετείται στη συνείδησή μας σαν συντροφος και συναγωνιστής.

Η ανοχή στη διαρκή και παρατεταμένη λασπολογία, αντί να εκληφθεί ως πολιτική στάση ενός πολιτικού φορέα που έχει τη διαύγεια να διακρίνει τους πραγματικούς αντιπάλους, μάλλον εκλήφθηκε ως αδυναμία και πεδίο δράσης λαμπρό για τον ίδιο, για «φίλους αριστερούς», για «αγωνιστές αντιεξουσιαστές» και εχθρούς ακροδεξιούς.

Απέναντι λοιπόν στην προσπάθεια, μέσω συνεχούς παραμόρφωσης της πραγματικότητας, με την οποία επιχειρείται μια σύνδεση της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις πολυεθνικές και η ανάδειξη μιας δήθεν υποκριτικής στάση της στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος των εργαζομένων και των αγωνιστών, απευθυνόμαστε κυρίως προς τον κόσμο που μας παρακολουθεί, μας στηρίζει και βρίσκεται μαζί μας, για να ξεκαθαρίσουμε και να θέσουμε στη κρίση του τα ακόλουθα:

Ο πρώην «κύριος» Γρηγορόπουλος (έτσι τον γνωρίσαμε) και νυν «κύριος» Λοβέρδος - Στελακάτος για μια ακόμη φορά επιτίθεται με μένος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. εκμεταλλευόμενος την αντιπαράθεσή του με τον συναγωνιστή μας Γ.Χ. πρόεδρο των ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, και όχι των πολυεθνικών, μια αντιπαράθεση η οποία έχει φτάσει κακώς στα αστικά δικαστήρια. Xαρακτηρίζει ως ψευδή στοιχεία την ιδιότητά του ως εργαζόμενος στις ιχθυοκαλλιέργειες που αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα τον στενοχωρήσουμε, αλλά δεν ήταν ιδιοκτήτης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας εκείνη τη περίοδο, αυτό προέκυψε αργότερα που έγινε μικρομέτοχος μικρής μονάδας.

Ο εν λόγω «κύριος» καλό είναι να πλένει το στόμα του όταν αναφέρεται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας της οποίας τα μέλη έχουν δώσει αναρίθμητους αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή αλλά και για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο «κύριος» εργάζονταν σε ιχθυοκαλλιέργεια της περιοχής (από το 2012), την περίοδο που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έλεγε ότι η περιοχή δεν θα γίνει ΜΑΝΩΛΑΔΑ των ιχθυοκαλλιεργειών. Αυτή τη περίοδο ποτέ δε νοιάστηκε για την εργασιακή κατάσταση των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες, ούτε φυσικά για το περιβάλλον για το οποίο κόπτεται. Ο συγκεκριμένος «κύριος» απαίτησε να απολυθεί συνάδελφός του, απειλούσε συναδέλφισσες/ους, σφύριζε αδιάφορα όταν στήνονταν σωματείο εργαζομένων στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών, θεωρούσε μαλάκες - χαζούς τους συναδέλφους του, δεν απέργησε ποτέ, δε συμμετείχε σε καμιά συλλογική διεκδίκηση. Πέρασε από τη περιοχή μας ως συκοφάντης αλλά και τραμπούκος στέλνοντας στο νοσοκομείο μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Και πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων (μέλους του ΠΑΜΕ) και όχι μόνο αυτόν…

Μπορούμε να πούμε πολλά ακόμα για έναν «κύριο» ο οποίος έχει κριθεί (όχι στα αστικά δικαστήρια) από όσες/ους έπεσαν θύματα των συκοφαντιών, των απειλών και των τραμπουκισμών του. Για εμάς, ο «αγώνας» που δίνει ο «κύριος», αφενός δεν έχει τα ελάχιστα κοινά χαρακτηριστικά που απαιτούν οι αναμετρήσεις, με βάση τη γνωστή πολιτική μας φυσιογνωμία, αφετέρου μας είναι πασιφανές πως η ανιδιοτέλεια δεν αποτελεί μέρος του χαρακτήρα του. Μέσω της συκοφάντησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απλά εμπλουτίζει το φάσμα “αλληλέγγυων” συνεισφορών.

Δεν ανησυχούμε γιατί ξέρουμε πολύ καλά ποιους έχουμε γύρω μας. Ο τόπος εδώ στη Θεσπρωτία είναι μικρός, γνωριζόμαστε μεταξύ μας και όλοι ξέρουν το ποιόν του «κυρίου» όσο και αν φροντίζει να κρύβεται στο μεγάλο κόσμο της άγνοιας των social…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου