Του Θανάση Βενέτη: "Όταν κυβερνούν οι ά(χ)ρι(η)στοι" - Η περίπτωση της Σταυρούλας Μπραΐμη-Μπότση - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Του Θανάση Βενέτη: "Όταν κυβερνούν οι ά(χ)ρι(η)στοι" - Η περίπτωση της Σταυρούλας Μπραΐμη-Μπότση

Του Θανάση Βενέτη*: "Όταν κυβερνούν οι ά(χ)ρι(η)στοι" - Η περίπτωση της Σταυρούλας Μπραΐμη-Μπότση 

Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας ο υποφαινόμενος και της ζητάω ενημέρωση! Τι πιο απλό; Τι πιο κατανοητό; Και η απάντηση; "Με έστειλε ο Περιφερειάρχης και θα ενημερώσω μόνο αυτόν".

Τάδε έφη Σταυρούλα Μπραΐμη, χθες, 28 Φεβρουαρίου 2021 στον Αρίλλα Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας, Νομού Θεσπρωτίας τον οποίο εκπροσωπεί στην Περιφέρεια Ηπείρου, όταν ρωτήθηκε γιατί επισκέφθηκε το χωριό μας και το έργο που γίνεται σε συγκεκριμένη παραλία.

Και φυσικά, τι το περίεργο για μία εκλεγμένη εκπρόσωπο να είναι αυθάδης και αλλαζών; Τίποτα. Τους έχουμε συνηθίσει. Αλλά, το να είναι και άσχετη περί της νομοθεσίας που ορίζει, μεταξύ άλλων, και τη θέση της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί εδώ και πάνω από δεκαετία, δεν το λες και... αδιάφορο!

Και αυτό είναι που προκύπτει από τον παρακάτω διάλογο:
-Κυρία Μπραΐμη, είναι ενήμερη η Κοινοτική Αρχή για την επίσκεψή σας;

-Σας παρακαλώ, Κυριακή σήμερα και άφησα το σπίτι μου και την ησυχία μου για να έρθω εδώ. Ειδοποίησα τον πρόεδρο της Κοινότητας.

-Κυρία Μπραΐμη, είμαστε χωριό με σχεδόν 2.000 κατοίκους. Δεν έχουμε πρόεδρο Κοινότητας. Έχουμε Συμβούλιο της Κοινότητας. Ενημερώθηκε το Συμβούλιο;

-Και αυτός ο πρόεδρος που έχετε τι είναι; Δεν είναι πρόεδρος της Κοινότητας;

-Θα εννοείται τον πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Μπραΐμη. Σε χωριά πάνω από 300 κατοίκους έχει πάψει να υπάρχει πρόεδρος Κοινότητας από το 2010 με τον "Καλλικράτη".

-Είμαι 10 χρόνια δήμαρχος και ξέρω καλά τους νόμους. Δεν θα μου πείτε εσείς τι ισχύει και τι λέει ο νόμος.

-Και όμως, όπως φαίνεται, αγνοείτε το νόμο κυρία Μπραΐμη

Πιεσμένη και φανερά εκνευρισμένη η κα. Μπραΐμη, ενώ ετοιμάζεται να φύγει, παίρνει τηλέφωνο κάποιον γνωστό της πρόεδρο Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας και τον ρωτάει σχετικά. Όταν αυτός της λέει ότι είναι "πρόεδρος Κοινότητας", "πανηγυρίζει" θριαμβευτικά!

-Ορίστε! Το λέει και ο πρόεδρος της Κοινότητας Παραμυθιάς! Άλλωστε, τι σημασία έχει το πώς αποκαλείται;

-Σημασία έχει τι αρμοδιότητες έχει και όχι πως αποκαλείται κυρία Μπραΐμη. Να διαβάσετε το σχετικό νόμο.

-Εσείς να διαβάσετε το νόμο.

Και... αποχώρησε η κα. Μπραΐμη. Στην ουσία, απέφυγε να απαντήσει στο γιατί ήταν εκεί και τι συμπέρασμα έβγαλε (που θα ήταν το επόμενο εύλογο ερώτημά μου) και αποκάλυψε ότι έχει άγνοια νόμου. Του νόμου για την αυτοδιοίκηση την οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί!

Αυτούς έχουμε! Αυτοί μας αξίζουν;

Θανάσης Βενέτης
Μέλος Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας,

Υ.Γ. Σας παραθέτω το άρθρο 8 του νόμου 4555/2018 (Κλεισθένης) το οποίο φαίνεται να αγνοεί η κ. Μπραΐμη. Ας διαψεύσει τον πιο πάνω σημερινό διάλογό μας. Δεν τον έχω καταγράψει και μπορεί να το κάνει αν της το επιτρέπει το ήθος της.

«Άρθρο 8
Κοινότητες - Όργανα διοίκησης κοινοτήτων

1. Όργανα των κοινοτήτων με μόνιμο πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων, με βάση τα στοιχεία μόνιμου πληθυσμού της τελευταίας απογραφής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, είναι:
α) Το συμβούλιο της κοινότητας.
β) Ο πρόεδρος του συμβουλίου της κοινότητας.

2. Το συμβούλιο της κοινότητας αποτελείται από πέντε (5) μέλη σε κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από τριακόσιους έναν έως δύο χιλιάδες (301-2.000) κατοίκους, από επτά (7) μέλη σε κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από δύο χιλιάδες έναν έως δέκα χιλιάδες (2.001-10.000) κατοίκους, από έντεκα (11) μέλη σε κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από δέκα χιλιάδες έναν έως πενήντα χιλιάδες (10.001-50.000) κατοίκους και από δεκαπέντε (15) μέλη σε κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από πενήντα χιλιάδες έναν (50.001) και άνω κατοίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου