Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός Νίκος Ακριτίδης - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός Νίκος Ακριτίδης

Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός Νίκος Ακριτίδης

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης ο γιατρός Νικόλαος Ακριτίδης, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Ν. Ακριτίδης διετέλεσε για μια 20ετία Διευθυντής του Παθολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» και πέρα από ένας σπουδαίος επιστήμονας, ήταν και ένας σπουδαίος άνθρωπος.

Με ανακοίνωση, η διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» εκφράζουν την ειλικρινή θλίψη για την απώλεια του Νικόλαου Ακριτίδη, ο οποίος διετέλεσε Διευθυντής του Παθολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, επί 20 συναπτά έτη, σημειώνοντας ότι πρόσφερε «ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του τόσο ως επιστήμων όσο και ως άνθρωπος, συνεργαζόμενος άψογα με το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του».

Τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους του Νίκου Ακριτίδη εκφράζει και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος σε δήλωσή του εξαίρει την ανιδιοτελή προσφορά του στην ιατρική επιστήμη. «Σήμερα πενθούμε την απώλεια του Νίκου Ακριτίδη. Του ιατρού που συνέδεσε το όνομά του με την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου “Χατζηκώστα” Iωαννίνων. Του επιστήμονα που πρόσφερε ανιδιοτελώς υπηρεσίες αδιακρίτως προς κάθε πολίτη. Η συμβολή του στην οργάνωση και λειτουργία της Κλινικής είναι ανεκτίμητη γι’ αυτό -αν και πέρασαν αρκετά χρόνια από τη συνταξιοδότησή του- μνημονεύεται μέχρι και τις ημέρες μας το όνομά του, η θητεία του, οι επιστημονικές του γνώσεις. Είμαστε ευγνώμονες και θα τον θυμόμαστε πάντα. Αιώνια του η μνήμη», σημειώνει.

Ψήφισμα εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, εκφράζοντας τη βαθύτατη οδύνη για τον θάνατο ενός ανθρώπου, ο οποίος υπηρέτησε επί πολλά χρόνια την επιστήμη του με ήθος και υψηλή κατάρτιση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας με συνέπεια και την κοινωνία με ευαισθησία. Επίσης, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και κάνει γνωστό πως στη μνήμη του θα κατατεθεί στεφάνι και θα διατεθεί χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών δομών του δήμου.

Τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους αγαπημένους του, εκφράζει και η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Νευρολογίας Μερόπη Τζούφη. «Θρηνούμε την απώλεια του αγαπημένου μας συναδέλφου και γιατρού, Διευθυντή Παθολογίας Νίκου Ακριτίδη, που δίδαξε γενιές γιατρών με τις γνώσεις του, αλλά και με το ατομικό του παράδειγμα ήθους, προσφοράς και διαρκούς ανανέωσης, για την καλύτερη προσφορά υγειονομικών υπηρεσιών στους συμπολίτες μας», τονίζει σε μήνυμά της.

Τον γιατρό και δάσκαλο Νίκο Ακριτίδη αποχαιρετά με βαθιά θλίψη το Σωματείο Γενικών Γιατρών ΕΣΥ Ιωαννίνων. «Εμείς οι γιατροί της πρωτοβάθμιας υγείας είχαμε την τύχη και την τιμή να είμαστε μαθητές του σε πολλές φάσεις της πορείας μας. Σαν φοιτητές στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου μας, όπου ήταν καθηγητής, σαν προπαιδευόμενοι νέοι πτυχιούχοι γιατροί πριν το αγροτικό μας και αρκετοί από μας ως ειδικευόμενοι γενικοί γιατροί στο Νοσοκομείο “Χατζηκώστα”. Μας δίδασκε ακούραστα, καθημερινά, από κοντά και πάντα δίπλα από το κρεβάτι του αρρώστου, την ιατρική ως τέχνη, τη δίψα για γνώση, και το να έχουμε ως οδηγό την αγωνία του αρρώστου. Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που μας χάρισε, μας συνοδεύουν και θα μας συνοδεύουν για πάντα. Αποχαιρετούμε το δάσκαλό μας και τον ευχαριστούμε», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: www.agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου