Τα μυαλά στα κάγκελα - Του Κων/νου Τζέκη - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Τα μυαλά στα κάγκελα - Του Κων/νου Τζέκη

Τα μυαλά στα κάγκελα - Του Κων/νου Τζέκη 

Οι περισσότεροι από τον πληθυσμό παγκοσμίως, πειθαρχούν στα μέτρα των Κυβερνήσεών τους και πείθονται στην εφαρμογή τους ή από ευσυνειδησία ή από τον φόβο της πιθανής παραβατικότητας και του προστίμου. Πάντως οι ενσυνείδητοι πολίτες είναι η πλειοψηφία και πάνω σ' αυτούς βασίζεται ο προγραμματισμός και η οικονομική και πολιτιστική άνοδος της χώρας. 

Μια μερίδα πολιτών αντιδρά και εμφανίζει συμπτώματα άρνησης και επιφυλακτικότητας σε κάθε απόφαση της πολιτικής ηγεσίας ή οποιασδήποτε αρχής, είτε πιστεύοντας σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, είτε είναι παρασυρόμενοι από πειστικούς αρνητές. 

Ο άνθρωπος εκτός των προσόντων του, είναι εκ της φύσεώς του καχύποπτος και σκεπτικιστής, πόσο μάλλον εκείνη η τάξη ανθρώπων που έχουν υποστεί ζημία από αποφάσεις των πολιτικών τους ταγών. Αν κάνουμε έναν απολογισμό θα δούμε τους πολίτες να ενθουσιάζονται και να ακολουθούν τα μεγάλα λόγια και τις πρωτότυπες έστω και ανεδαφικές προτάσεις και να μετανοούν σε ταχύτατο χρονικό διάστημα απογοητευμένοι και γιατί όχι αγανακτισμένοι. 

Εδώ βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι κάθε λογής θαυματοποιοί, οι δημιουργοί σεναρίων φαντασίας και οι μελλοντολόγοι. Ο λαός τους ονομάζει ψεκασμένους και αν δεν ψεκάσθηκαν μάλλον θα προτιμούσαν να έχουν ψεκασθεί. ο άνθρωπος λέει ο Ιγνάτιος Ραμονέ στο βιβλίο του "Η γεωπολιτική του χάους" σε ώρες ανασφάλειας και άγχους στρέφεται στους μελλοντολόγους, στις καφετζούδες και στα τυχερά παιχνίδια. 

Όσο μεγαλύτερο και ακατάληπτο είναι το σενάριο των εμφανιζόμενων σωτήρων, τόσο ευκολότερα ακολουθείται και ασπάζεται από εκείνους που είναι δεκτικοί σε τέτοια τερατώδη μηνύματα. 

Κάποιος εμφανίσθηκε ως μεσσίας από το πουθενά και κατείχε, όπως διακήρυττε τρισεκατομμύρια, τα οποία χάριζε στο κράτος και φυσικά σε όποιον κακόμοιρο ήταν βουτηγμένος στα χρέη. Μάλιστα για να γίνει περισσότερο "κατανοητός" ομιλούσε την καθαρεύουσα ώστε να μην την πολύ-καταλαβαίνουν οι λαβωμένοι συνάνθρωποί μας, διακήρυττε ότι κατείχε το μυστικό της ενέργειας από τον ήλιο και οι οπαδοί του δολοφόνησαν μια πρώην θαυμάστρια του για να μην αποκαλυφθούν τα κρυμμένα μυστικά. 

Άλλοι για μια ιδέα που την ονόμαζαν Πατρίδα, δημιούργησαν πολιτικό φορέα και μπήκαν στη Βουλή αλλά πρόδωσαν οι ίδιοι τις ιδέες τους. Με την ανοχή τους ή δεν ξέρω πως δολοφόνησαν ένα νεαρό μουσικό με αποτέλεσμα να καταδικαστούν σε ειρκτή. 

Στις παραπάνω δύο περιπτώσεις ακολουθήθηκαν από χιλιάδες πιστούς και οπαδούς για να απογοητευθούν με το πρώτο φύσημα του αέρα. 

Στις μέρες μας οι αρνητές κάθε μορφής περιορισμού της ελευθερίας, έστω και για λόγους υγείας των ιδίων και του κοινωνικού συνόλου, αρνούνται να συμμορφωθούν με τις απαγορεύσεις με αποτέλεσμα να μην φορούν μάσκες, να μην συμμορφώνονται στους περιορισμούς κίνησης, να συμμετέχουν σε πάρτι, να κολάν τον ιό και να τον μεταφέρουν στους οικείους τους. 

Παράδειγμα η οικογένεια της Θήβας. Η μητέρα νοσηλεύτρια, ασφαλώς με εμπειρίες του ιού, ο πατέρας, ο γιος, η κόρη, όλοι τους αρνητές της επιδημίας, όπως δήλωσε ο γιος και ο θείος τους. Τώρα που ο ιός σακάτεψε την οικογένεια όλοι κραυγάζουν να συμμορφωθούμε με τα μέτρα. Όμως η ζημία έγινε. Όπως έγινε και η ζημία σε ιερωμένους που διαλαλούσαν ότι όποιος πιστεύει στον Θεό δεν προσβάλλεται από τον ιό!!! 

Άλλο παράδειγμα το ιατρικό προσωπικό της Πάτρας που εμβολιάσθηκε ένα ποσοστό μικρότερο του μισού και όταν κόλλησαν καμιά δεκαριά, ψάχνουν εμβόλια. 

Τι να πεις και ποιός θα σε ακούσει κύριε της Πολιτικής Προστασίας και σεις οι μεγαλοκαθηγητάδες. Δεν μπορεί κάποιο συμφέρον θα έχετε, σκέφτεται ο ψεκασμένος. Δεν βλέπουν, μονολογεί ο αρνητής, ότι με τα εμβόλια θέλουν να μας βάλουν τσίπς, για να μας κάνουν ότι θέλουν και να δημιουργήσουν μια παγκόσμια κυβέρνηση; Ποιοί; Ξέρω γω; Αυτοί. 

Μ' αυτό το αόριστο αυτοί φεύγει ο ψεκασμένος για να πείσει και άλλους αρνητές. Έως ότου βρει στο διάβα του τον ιό. 
Τότε θα φταίνε οι γιατροί που δεν διέγνωσαν έγκαιρα την πάθησή του και οι επιστήμονες που δεν βρήκαν έγκαιρα το εμβόλιο!!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου