Την ανάληψη του συντονισμού των δράσεων για τον Καλαμά ζητά ο Περιφερειάρχης - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Την ανάληψη του συντονισμού των δράσεων για τον Καλαμά ζητά ο Περιφερειάρχης

Την ανάληψη του συντονισμού των δράσεων για τον Καλαμά ζητά ο Περιφερειάρχης 

Στις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στη διαχείριση των ζητημάτων που αφορούν τον ποταμό Καλαμά, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων και η ανάθεση στην Περιφέρεια του πλήρους συντονισμού των δράσεων και παρεμβάσεων που απαιτούνται για να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Όπως εξήγησε, σήμερα η Περιφέρεια παρεμβαίνει στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας, ενώ η αρμοδιότητα για τα Ύδατα ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η απομάκρυνση των ξηρών πλατάνων ανήκει στις Δασικές Υπηρεσίες, το άνοιγμα του θυροφράγματος της λίμνης Παμβώτιδος στο ΓΟΕΒ (που επίσης εποπτεύεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση), ενώ για το Δέλτα του Καλαμά αρμόδιος είναι ο Φορέας Διαχείρισης. 

Όσον αφορά το ΥΗΕ Ραγίου, τόνισε ότι μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει στη διάθεσή της εγκεκριμένη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δεν υπάρχει πρόβλεψη για το ποιος φορέας θα ανοίγει το θυρόφραγμα για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων. «Ό, τι ισχύει για τα άλλα ΥΗΕ, ισχύει κι εκεί. Όταν βλέπουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες πρέπει να σταματά το εργοστάσιο και να ανοίγουν τα πάντα. Εμείς θα ζητήσουμε την τροποποίηση όλων αυτών και τον πλήρη συντονισμό κι όχι μόνο στις δύσκολες στιγμές», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου