(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) "Φουσκώσανε" Καλαμάς και Αχέροντας - Πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία της Θεσπρωτίας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) "Φουσκώσανε" Καλαμάς και Αχέροντας - Πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία της Θεσπρωτίας

(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) "Φουσκώσανε" Καλαμάς και Αχέροντας - Πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία της Θεσπρωτίας 

Η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, είχε ως αποτέλεσμα να πλημυρίσει ο Αχέροντας στο ύψος της γέφυρας Γλυκής, ενώ έχει φουσκώσει επικίνδυνα σε πολλά σημεία με αποτέλεσμα να είναι στα όρια του, θέτοντας σε επιφυλακή την πολιτική προστασία και κατοίκους της περιοχής.

Ενδεικτικά ειναι το βίντεο και οι φωτογραφίες από τη γέφυρα της Γλυκής, στο αγροτεμάχιο 21, αλλα και την Ποταμιά.


Η ανησυχία είναι έκδηλη με δεδομένο τις καταστροφές που προκαλούνται σχεδόν κάθε χρόνο από την υπερχείλιση του ποταμού.
Σύμφωνα με τα δελτία καιρού τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η μεγάλη ποσότητα νερού που έχει πέσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Θεσπρωτία, είχε σαν αποτέλεσμα, μετά από τον ποταμό Αχέροντα να ξεχειλίσει σε πολλά σημεία και ο ποταμός Καλαμάς.

Το ποτάμι έχει ξεχειλίσει στη περιοχή των αρχαίων Γιτάνων, πάνω από το υδροηλεκτρικό φράγμα, όπως και στην περιοχή του κάμπου της Βρυσέλλας.

Στην περιοχή της σκάλας Φιλιατών, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, αφού τα νερά του ποταμού έχουν κατακλύσει το οδόστρωμα.


Το ίδιο κινδυνεύει να συμβεί και στην Κορύτιανη, όπου τα νερά έχουν ήδη καλύψει μεγάλο μέρος του οδοστρώματος και όσο περνάει η ώρα τα νερά του όλο και φουσκώνουν.

Πλημμυρισμένος είναι και ο κάμπος της Μενίνας αλλά και αυτός της Ρίζανης.

Προβλήματα έχουν να αντιμετωπίσουν οι αρχές και στο δρόμο που οδηγεί σστο τελωνείο Μαυροματίου, από καταπτώσεις βράχων στο οδόστρωμα. Ήδη στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της Π.Ε. Θεσπρωτίας, τα οποία απομακρύνουν τους βράχους από το δρόμο.

Πολύ νερό καταβέζει και ο Καλπακιώτικος πριν χυθεί στον Καλαμά. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να σταματήσει η βορχόπτωση, ωστόσο ο όγκος των νερών αναμένεται να συνεχίζει να αυξάνεται όσο κατεβαίνουν νερά από τα ορεινά, γι' αυτό και πρέπει να είναι σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και οι κάτοικοι.

(Βίντεο από γέφυρα Νάτση του Β. Γκαρώνη)

Με πληροφορίες από www.thespro.gr και www.paramythia-online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου