Συνέλευση Εργαζομένων - Ανέργων Θεσπρωτίας: "Aυτές οι μέρες είναι του Αλέξη" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Συνέλευση Εργαζομένων - Ανέργων Θεσπρωτίας: "Aυτές οι μέρες είναι του Αλέξη"

Συνέλευση Εργαζομένων - Ανέργων Θεσπρωτίας: "Aυτές οι μέρες είναι του Αλέξη"

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη όχι μόνο του απρόκλητα δολοφονημένου δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και των αναρίθμητων δολοφονημένων από την αστυνομία, χωρίς ποτέ να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Στις 6 Δεκέμβρη φωνάζει η συνεχώς δοκιμαζόμενη νεολαία, που ασφυκτιά χωρίς ουσιαστική παιδεία, χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση, χωρίς ελπίδα και μέλλον, που πρέπει να ζήσει με τη ζοφερή διαπίστωση «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες».

Δεκατρία χρόνια μετά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πανδημία εκτός ελέγχου και με μια κυβέρνηση που δεν κατάφερε να πείσει κανέναν για την ανάγκη εμβολιασμού και που αποποιείται κάθε ευθύνη για την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θανάτων, επαναλαμβάνοντας μονότονα το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης». Δύο χρόνια πανδημίας, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας του λαού. Αντίθετα, «αδυνάτισε» τα νοσοκομεία, συγχώνευσε και αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα και τάξη, στοίβαξε ανθρώπους σε χώρους εργασίας και ΜΜΜ. Αξιοποίησε κυνικά την πανδημία για να εντείνει την επίθεσή της, ψηφίζοντας καταιγίδα μέτρων που αμφισβητούν, περιορίζουν και καταργούν δικαιώματα και ελευθερίες πολλών δεκαετιών σε όλους τους τομείς (οκτάωρο, υπερωρίες, δικαίωμα στη διαδήλωση, στο συνδικαλισμό και την απεργία, στη δημόσια παιδεία και υγεία κ.λπ.). Καθημερινά επιβάλλεται ένα κλίμα φίμωσης, ποινικοποίησης, τρομοκρατίας, επιχειρείται ένας κοινωνικός διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και δίνεται έτσι ένα γερό πάτημα στη γιγάντωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτής ακριβώς της αντιδραστικής πολιτικής και βάρβαρης επίθεσης στο λαό υπήρξε κυβερνητική απαγόρευση των διαδηλώσεων, όπως στις 17/11/20 για το Πολυτεχνείο και στις 6/12/20 για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από όργανα των δυνάμεων καταστολής. Το όργιο καταστολής που έπληξε αγωνιστές σε όλη τη χώρα χρέωσε και τον κινηματικό κόσμο στη Θεσπρωτία με 10 πρόστιμα των 300 ευρώ.Η προσπάθεια φίμωσης και οικονομικής εξόντωσης των κινημάτων απαντήθηκε με ένα κύμα αλληλεγγύης και οικονομικής συνεισφοράς για τη συγκέντρωση του ποσού των άδικων προστίμων.

Η άγρια καταστολή της κυβέρνησης και των ΜΑΤ σε πολλές πόλεις της χώρας, με ξυλοδαρμούς, χημικά, συλλήψεις και διώξεις εκατοντάδων αγωνιστών, ανακόπηκε, εν μέρει, μονάχα μετά τη μαζική αντίδραση και αντίσταση του λαού και τον «ξεσηκωμό» στη Νέα Σμύρνη.

Φέτος έχουμε κάθε λόγο να βροντοφωνάξουμε πως η δολοφονία του Αλέξη δεν ήταν ένα «ατύχημα» αλλά ο κανόνας της κρατικής καταστολής και των μηχανισμών του συστήματος της εκμετάλλευσης. Τα συνθήματα της νεολαιίστικης εξέγερσης του Δεκέμβρη είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, γιατί η πολιτική τους συνεχίζει το δολοφονικό της έργο ρίχνοντας όλα τα βάρη της κρίσης τους στο λαό και την νεολαία.

Δεκατρία χρόνια μετά και παρόλο που εκείνος ο Δεκέμβρης φαινόταν να έχει προβλέψει ό,τι ακολούθησε, κάποιοι δεν έχουν μάθει τίποτα...Κάποιοι επιλέγουν να ξεχνούν ότι το τότε μέλλον για το οποίο φώναζαν είναι το σημερινό παρόν. Να πάρουμε την σκυτάλη από το σπάσιμο της απαγόρευσης και του φόβου στις περσινές εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου και της 6 Δεκέμβρη.

Καλούμε σε αγώνα καταγγελίας, αντίστασης και διεκδίκησης απέναντι στην αντιδραστική και εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος.
· Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές, οι δίκες των οποίων πραγματοποιούνται τις τελευταίες εβδομάδες.
· Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην διαδήλωση, τον συνδικαλισμό και την απεργία και την πολιτική δράση.
·Να προτάξουμε την κοινωνική μνήμη, προτού εκπέσει μέσα στο ζοφερό «κανονικοποιημένο» παρόν.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου