Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε σήμερα ο Δ/νων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για τη χερσαία ζώνη - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε σήμερα ο Δ/νων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για τη χερσαία ζώνη

Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε σήμερα ο Δ/νων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για τη χερσαία ζώνη


Την Ηγουμενίτσα επισκέφτηκε σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2021 ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτριος Πολίτης, συνοδευόμενος από τους Projects Managers ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτριο Κλιάφα και Χαράλαμπο Αιμιλίδη. 

Το κλιμάκιο του ΤΑΙΠΕΔ επισκέφθηκε τον ΟΛΗΓ και το Δήμο Ηγουμενίτσας, όπου είχανε συζητήσεις για την εξέλιξη της απόδοσης της χερσαίας ζώνης στο Δήμου Ηγουμενίτσας.

Δεδομένου ότι στις ανακοινώσεις τόσο του Δήμου, όσο και του ΟΛΗΓ, δεν υπάρχει κάποια σαφή αναφορά για το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες, μάλλον τζάμπα συζητούσανε όλη μέρα. Μια ακόμη επίσκεψη για φωτογραφίες και λεζάντες για να κοροϊδεύουν τον κόσμο, την ώρα που προσπαθούν να πουλήσουνε τη μισή Θεσπρωτία, χωρίς ντροπή...

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προχθεσινή συνεδρίαση συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος κ. Λώλος, ενημέρωσε τους συμβούλους ότι θα δεχθεί επίσκεψη του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ τη Δευτέρα. Δεν ξέρουμε τι άλλαξε και η επίσκεψη έγινε 3 μέρες νωρίτερα χωρίς νεότερη ενημέρωση από το Δήμαρχο. Ή για ακόμη μια φορά ο κ. Λώλος παραπλάνησε το δημοτικό συμβούλιο;;

Διαβάστε τις ανακοινώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας και του ΟΛΗΓ  για την επίσκεψη του Δ/νοντα Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ

Ανακοίνωση ΟΛΗΓ Α.Ε.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. συζητήθηκε η πορεία της διαδικασίας αποχαρακτηρισμού της χερσαίας ζώνης λιμένα και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής της.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε επίσης ξενάγηση στις λιμενικές και κτιριακές υποδομές του Λιμένα όπου έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των έργων υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη.


Ανακοίνωση Δήμου Ηγουμενίτσας

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, αφού τους καλωσόρισε, υπερθεμάτισε το δίκαιο των αιτημάτων του Δήμου για την οριστική επίλυση του ζητήματος της χερσαίας ζώνης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός των τοπικών κοινωνιών στις όποιες αποφάσεις των διοικήσεων του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και της κεντρικής διοίκησης, οι οποίες θα πρέπει να υπηρετούν το κοινό καλό. Ζήτησε επίσης να δεσμευθεί ο επενδυτής για την άμεση κατασκευή της μαρίνας καθώς και του εμπορευματικού κέντρου.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. από την πλευρά του δήλωσε ότι έχουν γίνει αποδεκτά τα αιτήματα των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών κι ότι η νέα εποχή, στην οποία θα εισέλθει η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή. 

Τέλος διευκρίνισε ότι η απεμπλοκή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. από τα τμήματα της χερσαίας ζώνης, που διεκδικούν και των δύο Δήμοι, θα ολοκληρωθεί και τυπικά πριν από την είσοδο του επενδυτή στην Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.
Στη συνάντηση παρέστησαν ο Bουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δονάτος Μαρτίνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Αθανάσιος Πορφύρης καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας κα Χριστίνα Τζέλλου και κ. Μιχαήλ Γκίκας".

Τα συμπεράσματα δικά σας...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου