(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Παπανδρέου από Ηγουμενίτσα: "Πρέπει να είμαστε περήφανοι γι' αυτό που κάναμε - Να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Παπανδρέου από Ηγουμενίτσα: "Πρέπει να είμαστε περήφανοι γι' αυτό που κάναμε - Να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις"

(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Παπανδρέου από Ηγουμενίτσα: "Πρέπει να είμαστε περήφανοι γι' αυτό που κάναμε - Να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις" 

Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 27/11, ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Γεώργιος Παπανδρέου στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του για τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.


Ο Γ. Παπανδρέου μεταξυ άλλων απηύθυνε ανοικτό δημόσιο κάλεσμα για προσέλευση στις κάλπες. "Έχω αποδείξει ότι σπάω κατεστημένα και στεγανά και θέλω να βοηθήσω ακριβώς την ανανέωση, που ακριβώς αυτό είναι να δώσουμε χώρο σε νέες ιδέες, σε νέες προτάσεις, νέους ανθρώπους που μπορούν να αναδειχθούν" δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι "χρειάζεται να δώσουμε τη δυνατότητα, το Κίνημά μας να παίξει σημαντικό ρόλο και διεθνώς".


Μιλώντας στο cafe NV, παρουσία αρκετού κόσμου, τόνισε για την υποψηφιότητά του, ότι "όπως φαίνεται, αυτή η απόφαση να είμαι υποψήφιος, προκάλεσε μια μεγάλη κινητικότητα, και ενεργοποίησε πολλούς δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες και αυτό το παραδέχονται και όσοι μας αντιμάχονται με ύπουλα μέσα και με χτυπούν και προσωπικά".





Eίχε αρκετές ιστορικές αναφορές από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι και το σήμερα. Επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ κράτησε όρθια την Ελλάδα όταν βρισκόταν αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεωκοπίας. "Πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό που κάναμε", αναφερόμενος στο μνημόνιο και την προσφυγή στο ΔΝΤ και συμπλήρωσε ότι αντιπαλεύτηκε με οργανωμένα συμφέροντα στη χώρα.


«Το έργο μας είναι ανολοκλήρωτο. Πρέπει να ολοκληρώσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Εκτενής ήταν η αναφορά του για την περίοδο της πρωθυπουργίας του και ότι ανέλαβε από την κυβέρνηση Καραμανλή μια κατεστραμμένη οικονομία, αλλά και αναξιοπιστία της χώρας διεθνώς.


Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ με τα μνημόνια έκανε το πατριωτικό του καθήκον, αλλά λόγω της επιμονής των ευρωπαίων εταίρων, αλλά και την εχθρική αντιπολίτευση δεν καταφέραμε να βγούμε από τα μνημόνια σε 2 χρόνια, όπως η Πορτογαλία, Κύπρος, Ιρλανδία, αλλά οδηγηθήκαμε και σε άλλα αχρείαστα και πιο επώδυνα μνημόνια από τις κυβερνήσεις Σαμαρά και Τσίπρα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνησή του, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η ΔΙΑΥΓΕΙΑ κ.α., σημειώνοντας πως "Το έργο μας είναι ανολοκλήρωτο. Πρέπει να ολοκληρώσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις". 


Κατέληξε ότι η εκλογή του στις 5 Δεκεμβρίου μπορεί να είναι η αρχή μιας νέας πορείας για να σηκωθεί και πάλι ο πράσινος ήλιος πάνω από την Ελλάδα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο του paramythianews.gr  χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην Ηγουμενίτσα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου