Ριζόπουλος: "Ομολογία αποτυχίας η ανάληψη ευθύνης για τις καθυστερήσεις από τον Καχριμάνη" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Ριζόπουλος: "Ομολογία αποτυχίας η ανάληψη ευθύνης για τις καθυστερήσεις από τον Καχριμάνη"

Ριζόπουλος: "Ομολογία αποτυχίας η ανάληψη ευθύνης για τις καθυστερήσεις από τον Καχριμάνη"

Παρατήρηση Πρώτη: η απάντηση της Περιφέρειας είναι ομολογία εσκεμμένης καθυστέρησης.

Παρατήρηση Δεύτερη: Ο κ. Περιφερειάρχης αποφεύγει να τοποθετηθεί στο πρώτο κομμάτι των δηλώσεων του κ. Ριζόπουλου το οποίο καταδικάζει την άρνηση του να συμμετάσχει στο εν λόγω πρόγραμμα, επειδή, όπως περιγράψαμε χθες, επέμενε επισταμένως τα κονδύλια αυτά να περάσουν στον τακτικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας για να τα διαχειριστεί ο ίδιος κατά το δοκούν.

Παρατήρηση Τρίτη: Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ότι στην πρώτη φάση του προγράμματος ο κ. Καχριμάνης ψήφισε αρνητικά.

Παρατήρηση Τέταρτη: Δεν επιδέχεται καμίας απολύτως αμφισβήτησης –κι εδώ ο κ. Καχριμάνης ψεύδεται- ότι οτιδήποτε ήρθε ως πρόταση, είτε στην Οικονομική Επιτροπή, είτε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για ψήφιση έγκριση αύξησης ποσών για την ενίσχυση των νοσοκομείων μέσα στην πανδημία εγκρίθηκε πανηγυρικά. Άλλωστε οι «Ορίζοντες Ηπείρου» ήταν αυτοί που ζήτησαν να δημιουργηθεί ο ειδικός λογαριασμός για τον κορωνοϊό ακριβώς για να αντιμετωπίζονται αυτά τα ζητήματα.

Παρατήρηση Πέμπτη: Ο κ. Καχριμάνης ή δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ τακτικού προϋπολογισμού και προγραμμάτων Interreg, ή για άλλη μια φορά λέει ψέματα. Όχι μόνο καθυστέρησε, αλλά επιβάρυνε και τον τακτικό προϋπολογισμό. Με την έγκαιρη έγκριση του προγράμματος που αρχικά παρουσιάστηκε το 2020 σήμερα ο εξοπλισμός θα ήταν ήδη στα νοσοκομεία.

Παρατήρηση Έκτη: Η καθυστέρηση αυτή οδηγεί σε θανάτους, καθότι ο εξοπλισμός που λείπει δεν επιτρέπει στο σύστημα υγείας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Παρατήρηση Έβδομη: Το Interreg έχει καλύψει τρεις θητείες του κ. Καχριμάνη αφού αφορά την περίοδο 2014-2020. Την πρώτη, τη δεύτερη και την τρέχουσα. Τρεις θητείες ο κ. Καχριμάνης έχει εκθέσει το σύστημα της δημόσιας υγείας στην Ήπειρο με το χειρότερο τρόπο. Πότε προσδοκά να έρθει ο εξοπλισμός; Το παρόν πρόγραμμα δεν έχει ακόμη συμβασιοποιηθεί.

Παρατήρηση Όγδοη: Δημιουργήθηκε με αποκλειστική ευθύνη του κ. Περιφερειάρχη διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, καθότι με την ξεροκέφαλη στάση του οδήγησε στην αποχώρηση του υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας.

Παρατήρηση Ένατη: Ο μόνος λόγος για τον οποίο το πρόγραμμα επανήλθε ήταν γιατί δεν ήθελαν να χάσουν τα χρήματα οι Ιταλοί και το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας.

Παρατήρηση Δέκατη: Η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει καμία σχέση με τη διαπραγμάτευση της αύξησης των κονδυλίων. Την πρωτοβουλία όλη την έχει ως αρμοδιότητα το Υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου