Τι είπε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Ηγουμενίτσα (+BINTEO) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Τι είπε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Ηγουμενίτσα (+BINTEO)

Τι είπε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Ηγουμενίτσα (+BINTEO)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες που απαιτούνται για να αποκτήσει η Ηγουμενίτσα νέο αστυνομικό μέγαρο. Τη διαδικασία που απαιτείται για να στεγαστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας στο παραχωρηθέν από τον Δήμο κτίριο της φοιτητικής εστίας, περιέγραψε ο κ. Οικονόμου σε συνάντηση που είχε την Κυριακή 14/11 με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο, στο Δημαρχείο της πόλης.

Η απόφαση παραχώρησης του Δημοτικού Συμβουλίου έφτασε στο Υπουργείο στις Αρχές Νοέμβρη, αφού πρώτα τακτοποιήθηκαν πολεοδομικές παραβάσεις του κτιρίου, που είχε κατασκευαστεί από 20ετίας, με σκοπό να δημιουργηθεί φοιτητική εστία, και ουδέποτε ολοκληρώθηκε.


Πλέον η παραχώρηση θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από το υπουργείο Οικονομικών, μετά να σταλεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες εκπόνησης των μελετών, να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε τελικά να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο κτίριο. Ο κ. Οικονόμου δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο του θα “τρέξει” τις σχετικές διαδικασίες .

Ο υπουργός ευχαρίστησε το Δήμο Ηγουμενίτσας για την απόφαση “να παραχωρήσει μία σημαντική έκταση και το κτίριο προκειμένου να ανεγερθεί το νέο αστυνομικό μέγαρο της περιοχής, το οποίο θα επιλύσει σημαντικά προβλήματα, θα δημιουργήσει σύγχρονες προϋποθέσεις για την στέγαση της αστυνομικής διεύθυνσης και παράλληλα θα διευκολυνθεί η ζωή μέσα στο κέντρο της πόλης.

Χρονοδιάγραμμα ο υφυπουργός δεν έδωσε, αλλά ερωτώμενος σημείωσε:

“Εκείνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω δημόσια είναι ότι από πλευράς Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κινηθούμε με όσο το δυνατόν γρηγορότερους ρυθμούς προκειμένου αυτό το έργο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό”

Ο υφυπουργός, κατά την επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα, συνοδεύονταν από τον Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου ταξίαρχο Κωνσταντίνο Δούβαλη.

Επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και είχε υπηρεσιακή συνάντηση, αλλά και συνάντησεις με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών και με το Δήμαρχο Φιλιατών Σπυρίδωνα Παππά, ο οποίος έθεσε το ζήτημα της διευκόλυνσης στα σύνορα των εργατών γης, θέμα για το οποίο ο κ. Οικονόμου είπε ότι θα λυθεί με τη συνεργασία των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών.


Ο κ. Οικονόμου, σχετικά με την ασφάλεια των συνόρων, αναγνώρισε τις επιτυχίες της ΑΔ Θεσπρωτίας στον τομέα των Ναρκωτικών, και σημείωσε πως “αυξάνουμε πραγματικά το επίπεδο της διμερούς συνεργασίας αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία πάνω σε αυτό διότι μέσα από μία άμεση ανταλλαγή πληροφοριών και με κοινές επιχειρήσεις και από τις δύο πλευρές των συνόρων επιτυγχάνουμε καλύτερα αποτελέσματα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η συνεργασία με τις αλβανικές αρχές είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και εκτιμούμε ότι μέσα και από μία σειρά συναντήσεων που θα επιδιώξουμε και σε πολιτικό επίπεδο με τους ομολόγους μας στην Αλβανία η συνεργασία αυτή να επεκταθεί”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου