Γιάννενα: Σοβαρά ερωτήματα για εμβολιασμούς εκτός λίστας σε μεγάλη βιομηχανία - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Γιάννενα: Σοβαρά ερωτήματα για εμβολιασμούς εκτός λίστας σε μεγάλη βιομηχανία

Γιάννενα: Σοβαρά ερωτήματα για εμβολιασμούς εκτός λίστας σε μεγάλη βιομηχανία

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από εκτός λίστας εμβολιασμούς, στους οποίους φέρεται να εμπλέκεται η μεγαλοεργοδοσία της ΑΠΣΙ «Πίνδος» στα Γιάννενα. Η συγκεκριμένη επιχείρηση, με μήνυμα στις 19 Μάρτη, καλούσε τους εργαζόμενους να κλείσουν ραντεβού στην πλατφόρμα (emvolio.gov.gr), ενημερώνοντάς τους ότι «άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων μας». 

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη πλατφόρμα γίνονται δεκτοί μόνο όσοι πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια (άνω των 60) και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με τον κρατικό εμβολιαστικό σχεδιασμό. Κι όμως, μπαίνοντας οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης εταιρείας στην πλατφόρμα διαπίστωναν ότι μπορούσαν να κλείνουν ραντεβού κανονικά. Μάλιστα, για τμήμα εργαζομένων που δεν χειρίζονται διαδικτυακά μέσα, το ραντεβού κλείστηκε από εξουσιοδοτημένη υπάλληλο της εταιρείας.

Η εξέλιξη αυτή έχει κάνει άνω - κάτω τον εμβολιαστικό σχεδιασμό στα Γιάννενα, αφού χτες διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα, ενώ ακυρώθηκαν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού, όσων τουλάχιστον δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων καλεί εργαζόμενους που εμβολιάστηκαν σε ένορκες καταθέσεις, λες και αυτοί έχουν την ευθύνη που εμβολιάστηκαν μετά από εντολή της διεύθυνσης της εταιρείας τους! Σημειώνεται ότι μετά το σάλο που προκλήθηκε στάλθηκε στους εργάτες της βιομηχανίας ακυρωτικό μήνυμα πως «δυστυχώς δεν ανήκετε ακόμα σε κάποια από τις τρέχουσες εμβολιαστικές ομάδες και το ραντεβού που λάβατε εκ παραδρομής θα πρέπει να ακυρωθεί».

Προφανώς, τα ερωτήματα είναι πολλά, όπως: Πώς εξασφαλίστηκε «προτεραιότητα» από τη συγκεκριμένη εταιρεία για το προσωπικό της; Είναι μεμονωμένο περιστατικό ή υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που «κάτω από το τραπέζι» και στο έδαφος της έλλειψης εμβολίων αξιοποιούν «παραθυράκια», στο πλαίσιο του ανταγωνισμού μεταξύ τους; Με ποια διαδικασία το ψηφιακό σύστημα της κυβέρνησης επέτρεψε τους εμβολιασμούς εκτός προτεραιότητας;

Το γεγονός ότι καμία επίσημη τοποθέτηση δεν έχει υπάρξει από το υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία, ή την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εντείνει μια σεναριολογία που διακινείται για ...χάκερ που παραβίασαν το σύστημα, αποπροσανατολίζοντας από τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

ΠΗΓΗ: www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου