Ηγουμενίτσα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση σήμερα στις 19:00 από τη Συνέλευση Εργαζομένων - Ανέργων Θεσπρωτίας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Ηγουμενίτσα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση σήμερα στις 19:00 από τη Συνέλευση Εργαζομένων - Ανέργων Θεσπρωτίας

Ηγουμενίτσα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση σήμερα στις 19:00 από τη Συνέλευση Εργαζομένων - Ανέργων Θεσπρωτίας

Παλεύουμε – διεκδικούμε – αντιστεκόμαστε – ανατρέπουμε

Ζούμε στην εποχή που η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας έχει οδηγήσει σε κατάρρευση του –ήδη ξεχαρβαλωμένου από προηγούμενες κυβερνήσεις– δημόσιου συστήματος υγείας. Καθημερινά μετράμε εκατόμβες νεκρών από τον Covid-19, ο συνολικός αριθμός των οποίων έχει ξεπεράσει τους 8 χιλιάδες. Την στιγμή που περιγράφονται τραγικά περιστατικά από νοσοκομειακούς γιατρούς, με ασθενείς που χάνουν τις ζωές τους ελπίζοντας για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ, ο ιδιωτικός τομέας υγείας θησαυρίζει. Η μετατροπή του κοινωνικού αγαθού της υγείας σε προνόμιο για λίγους στην μέγγενη της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει στον λαό.

Η κυβέρνηση αποποιείται τις ευθύνες που της αναλογούν θέτοντας ως μοναδικό μέτρο τα απανωτά lockdown και ρίχνοντας το παραπλανητικό χαρτί της ατομικής ευθύνης στους πολίτες. Αποδεικνύει περίτρανα την αδυναμία λήψης έκτακτων μέτρων που θα έπρεπε να εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας αγνοώντας όλες τις προτάσεις των κοινωνικών φορέων για προσλήψεις στο ΕΣΥ, επίταξη ιδιωτικού τομέα, λεωφορεία και πύκνωση δρομολογίων στα ΜΜΜ.

Σε όλα αυτά η κυβέρνηση απαντάει με διώξεις γιατρών, εκδικητικές απολύσεις και παραπομπές στη δικαιοσύνη (όπως του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», του ιατρού- μέλους της ΕΝΙΘ στο ΑΧΕΠΑ και την απόλυση επικουρικού ιατρού του νοσοκομείου Χατζηκώστα Ιωαννίνων), επειδή επικοινώνησαν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας και δεν κατάφεραν να τους κρατήσουν φιμωμένους.


Παράλληλα, τα σκάνδαλα που βαραίνουν την κυβέρνηση σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις, τις βρώμικες μπίζνες με τους μεγαλοβιομηχάνους, το ξεπούλημα γεωστρατηγικών δομών τείνουν να γίνονται καθημερινότητα. Εκμεταλλευόμενη τον τρόμο και την ανησυχία που έχει σπείρει στην κοινωνία και τον λαό, φέρνει μια σειρά αντεργατικών μέτρων, όπως το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για την παιδεία, «εκσυγχρονισμού» συνδικαλιστικού νόμου, περιορισμού διαδηλώσεων, θεσμοθέτηση δεκάωρου εκ περιτροπής εργασίας, οξύνοντας έτσι κι άλλο τις ταξικές αντιθέσεις στην κοινωνία.

Εκτός των άλλων η κυβέρνηση δεν δίστασε να εργαλειοποιήσει προς όφελός της, ακόμα και την επέτειο της 25ης Μαρτίου και των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση πραγματοποιώντας διάφορα εθνικιστικά δρώμενα επιδιώκοντας την κάλυψη και απόκρυψη όλων των κοινωνικών ανισοτήτων υπό του μανδύα της εθνικής ομοψυχίας και ενότητας, επιβάλλοντας ένα καθεστώς συνολικής αμνησίας για τα ακριβή μηνύματα της ελληνικής επανάστασης, για τα πρόσωπα που συνέλαβαν πραγματικά σε αυτή αλλά και για αυτούς που στάθηκαν στην αντίθετη πλευρά, όπως η πολιτική εξουσία, η Εκκλησία, το Πατριαρχείο κλπ.

Την ίδια γραμμή ακολουθούν με τη σειρά τους και οι τοπικές αρχές της πόλης μας δίνοντας βήμα σε μια ομάδα γνωστών - λόγω της δράσης τους – φασιστοειδών οι οποίοι οικειοποιώντας το προφίλ του «Έλληνα πατριώτη» διοργανώνουν σε κάθε εθνική επέτειο εθνικιστικές φιέστες με υπερμεγέθεις ελληνικές σημαίες, στρατιωτικές παρελάσεις, τεράστια γκράφιτι σε διάφορα σημεία της πόλης, καλλιεργώντας με αυτό τον τρόπο τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον αλυτρωτισμό, πάντα με την αρωγή και την στήριξη της τοπικής εξουσίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ηπείρου για την δημιουργία μνημείου του Κ. Κατσίφα στο βουνό Βαράτι. Την στιγμή, επίσης που το νοσοκομείο Φιλατών αδυνατεί να αντιμετωπίσει άλλα περιστατικά κορωνοϊού και η τοπική κοινωνία στενάζει από τα καθημερινά προβλήματα και τις επιπτώσεις της πανδημίας, οι τοπικές αρχές, όπως και κάθε εξουσία επιστρατεύουν τα δύο πάγια όπλα τους, την εθνική συσπείρωση και καταστολή.


Στην περίπτωση της καταστολής εντύπωση θα πρέπει να προκαλεί η παραχώρηση ολόκληρου του κτιρίου των φοιτητικών εστιών στην αστυνομία, ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την εξυπηρέτηση αναγκών φτωχών λαϊκών οικογενειών ή μεταναστών.

Παρατηρώντας την κρατική διαχείριση της πανδημίας, την εθνικιστική προπαγάνδα, την αστυνομοκρατία και την καταστολή καλούμε όλο τον λαό να μην εφησυχαστεί, να πάρει θέση, να πυκνώσουμε τις γραμμές της αντίστασης και της οργανωμένης λαϊκής πάλης ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Την Παρασκευή 9 του Απρίλη στις 7:00 μ.μ. καλούμε όλους και όλες τα Εργατοϋπαλληλικά Σωμάτια, Συλλογικότητες, Πολιτικούς φορείς, σε συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου για να διατρανώσουμε με την φωνή μας την αντίθεσή μας στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ –ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

“Συνέλευση Εργαζόμενων-Ανέργων-Νεολαίας Θεσπρωτίας”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου