Θεσπρωτός ιατρός ο νικητής των Doctors‘ Choice Award 2020 στη Γερμανία - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Θεσπρωτός ιατρός ο νικητής των Doctors‘ Choice Award 2020 στη Γερμανία

Θεσπρωτός ιατρός ο νικητής των Doctors‘ Choice Award 2020 στη Γερμανία

Νικόλαος Σκριτλής - Συνέντευξη με το γιατρό κ. Χρήστο Π. Πετρίδη,
εθνικό νικητή των Doctors‘ Choice Award 2020 στη Γερμανία.

Ο αναγνωρισμένος Αγγειοχειρουργός Δρ. Χρήστος Π. Πετρίδης, MD, FEBVS, FICS, μετά την πολύχρονη του εμπειρία ως αγγειοχειρουργός και διευθυντής αγγειοχειρουργικού τμήματος, εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο ιδιωτικό ιατρείο του στο κέντρο του Αμβούργου, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ασθενείς και ειδικά στους Έλληνες του Αμβούργου και περιχώρων, όπως και όλης της Γερμανίας.

Το 2017, ο Δρ. Χρήστος Π. Πετρίδης ανέλαβε ως διευθυντής αγγειοχειρουργικού τμήματος στο Marienkrankenhaus του Αμβούργου ως τότε πιο νέος σε ηλικία αγγειοχειρουργός της Γερμανίας.

Κατά τη θητεία του ως διευθυντής, πραγματοποίησε ένα μεγάλο αριθμό περίπλοκων όπως και πρωτοποριακών επεμβάσεων, κάνοντας την παγκοσμίως πρώτη τοποθέτηση ενός νέου ειδικού είδους στεντ (VasQ® Device) στην αρτηριοφλεβική επικοινωνία σε ασθενή σε νεφροκάθαρση.

Έως σήμερα, έχει εκτελέσει πολυάριθμες αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις, ώστε να είναι εις θέση να προσφέρει την μεγάλη εμπειρία του στους ασθενείς του, λειτουργώντας το ιατρείο του από το 2019 στο κέντρο του Αμβούργου.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2021 είχε την ιδιαίτερη τιμή να βραβευτεί ως εθνικός νικητής Γερμανίας των Doctors‘ Choice Award 2020 στην αγγειοχειρουργική.
Η αναγνώριση αυτή της δουλειάς του ως αγγειοχειρουργός αποτελεί μεγάλο κίνητρο να συνεχίσει το έργο του, έχοντας στόχο πάντα να βελτιώσει και περισσότερο την αγγειοχειρουργική περίθαλψη των ασθενών του.


Κύριε Πετρίδη, πώς νιώθετε που βραβευτήκατε ως εθνικός νικητής Γερμανίας των Doctors‘ Choice Award 2020 στην αγγειοχειρουργική;
Σε μία χώρα όπως τη Γερμανία, η οποία στον τομέα της ιατρικής σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τόσο πρωτοποριακή, υπάρχουν αρκετοί κορυφαίοι αγγειοχειρουργοί. Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός αυτό, το βραβείο με τιμά ιδιαίτερα ως Έλληνα.

Ποια η σημασία αυτής της διάκρισης στον τομέα της ιατρικής;
Το βραβείο αυτό απονέμεται βάσει συστάσεων από άλλους συναδέλφους γιατρούς. Γι’ αυτό το λόγο αποτελεί ένα ιδιαίτερα τιμητικό γεγονός να ανακηρυχθεί ένας γιατρός ως εθνικός νικητής.

Μιλήστε μας για το ιατρείο σας και την ειδικότητά σας.
Το αγγειοχειρουργικό ινστιτούτο μας βρίσκεται στο κέντρο του πανέμορφου Αμβούργου, κοντά στο δημαρχείο.
Εκτός από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Αμβούργου και περιχώρων, μας επισκέπτονται και ασθενείς από πιο μακρινές περιοχές, το οποίο μας τιμά ιδιαιτέρως.
Η κύρια έμφαση της αγγειοχειρουργικής μας εξειδίκευσης βρίσκεται στην ελάχιστα επεμβατική θεραπεία στους κιρσούς («φλεβίτιδα»), όπως και στην ενδαυλιακή αντιμετώπιση του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση της δουλειάς σας πέραν των βραβείων;
Υπάρχουν στιγμές ως γιατρός που και χωρίς πολλά λόγια του ασθενή ή της οικογένειας του απλά και μόνο η ευγνωμοσύνη στο βλέμμα τους σου δίνει μία βαθιά και συγκινητική αναγνώριση. Τέτοιες στιγμές δεν μπορούν ποτέ να απεικονιστούν σε κανένα βραβείο.

Ποιος είναι ο στόχος σας στον τομέα της Ιατρικής;
Η αγγειοχειρουργική του 2021 είναι εις θέση με ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες να βοηθήσει και να σώσει πάρα πολλούς ασθενείς.
Στόχος μου είναι να προσφέρω πάντα τις πιο σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους και να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.
Γιατί ένας ασθενής δεν αποτελεί απλώς μία διάγνωση, αλλά είναι σύζυγος, γονιός η συγγενής άλλων ανθρώπων.

Μιλήστε μας για εσάς, την καταγωγή σας, τη Γερμανία και την Ελλάδα.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αμβούργο Γερμανίας, όπου και τελείωσα τις ιατρικές σπουδές μου, προτού ξεκινήσω την εξειδίκευση μου αρχικά στον τομέα της καρδιοχειρουργικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μονάχου.
Το 2010 επέστρεψα στο Αμβούργο, όπου διαμένω με την σύζυγο και τα δύο παιδιά μας. Στόχος μας ήταν να επιστρέψουμε στην Ελλάδα, ένα όνειρο το οποίο με την έναρξη της μεγάλης οικονομικής κρίσης και λόγω των κακών επαγγελματικών προοπτικών έως σήμερα φαντάζει μακρινό. Επισκέπτομαι την Ελλάδα συνήθως δύο φορές το χρόνο.
Μία φορά το καλοκαίρι στην όμορφη Ήπειρο και συγκεκριμένα τον τόπο της καταγωγής μου, τη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, και μία φορά προς τον Οκτώβριο ως προσκυνητής στο Άγιον Όρος, όταν μου το επιτρέπει το επαγγελματικό μου πρόγραμμα.

Πώς κρίνετε ως ιατρός την παρούσα κατάσταση της πανδημίας;
Αν και σε μια χώρα όπως τη Γερμανία τα μέτρα αντιμετώπισης διαφέρουν από κρατίδιο σε κρατίδιο, δεν θα πρέπει να ξαφνιάζει το γεγονός ότι τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στα κρούσματα εξελίσσονται κάθε τόσο διαφορετικά. Το ίδιο ισχύει όχι μόνο για τη Γερμανία, αλλά και για όλες τις χώρες που υποφέρουν από τις εξελίξεις.

Τι συμβουλή έχετε να δώσετε στον κόσμο και ιδιαίτερα στον Ελληνισμό της Γερμανίας;
Από ιατρικής πλευράς η συμβουλή που θα ήθελα να δώσω είναι η εξής: η πανδημία αυτή κάποια στιγμή θα τελειώσει.
Υπάρχουν όμως ασθένειες πέραν αυτού του ιού, οι οποίες προϋπήρχαν, παραμένουν και θα συνεχίζουν να υπάρχουν.
Πολλές φορές μία νόσος δεν αντιλαμβάνεται από τον άνθρωπο έως τη στιγμή που γίνεται απειλητική για τη ζωή, όπως π.χ. το ανεύρυσμα της αορτής ή ένα σε προχωρημένη κατάσταση έλκος του ποδιού λόγο φλεβίτιδας.
Αυτές τις ακραίες καταστάσεις μπορούμε να τις προλάβουμε με μία προληπτική εξέταση μέσω υπερήχου. Με μία τέτοια σχετικά απλή εξέταση μπορεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις να αποφευχθεί μία καταστροφική εξέλιξη και ίσως και ο θάνατος πολλών ανθρώπων.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας και καλή συνέχεια και επιτυχίες στο έργο σας!

ΠΗΓΗ: GRland.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου