ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας: "Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στη διάλυση του Ε.Σ.Υ." - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας: "Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στη διάλυση του Ε.Σ.Υ."

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας: "Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στη διάλυση του Ε.Σ.Υ."

Το Μάιο του 2020 ο υπουργός Υγείας κ Κικίλιας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 1.027 κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες 840 στο ΕΣΥ, 145 στον ιδιωτικό τομέα και 32 στα στρατιωτικά νοσοκομεία και ότι υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο για τα πιο δύσκολα.

Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 105 διασωληνωμένοι συμπολίτες μας εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους των δημόσιων νοσοκομείων ενώ τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια δεν έχουν δεχτεί ούτε ένα περιστατικό covid.

Πριν ακόμη από την έναρξη της επιδημίας σύμφωνα με τα επίσημα οργανογράμματα οι κενές θέσεις μόνιμων ειδικευόμενων γιατρων ήταν 6.000.

Από το Μάιο του 2020 δεν έχει γίνει καμία μόνιμη πρόσληψη γιατρών αλλά έχουν δοθεί χρήματα για την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών για να δέρνουν τους πολίτες στις πλατείες. Δεν υπήρχαν χρήματα για να δοθεί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους γιατρούς νοσηλευτές τους οποίους ζήτησε να χειροκροτήσουμε η κυρία Γκραμπόφσκι από τα μπαλκόνια, υπήρχαν χρήματα για να ταΐσει τα κανάλια για να διαστρεβλώνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τη πραγματική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας.

Δεν υπήρχαν χρήματα για να πληρώσει τις υπερωρίες (καθυστερούνται για μήνες) των γιατρών που όμως είναι «ήρωες».

Δεν υπήρχαν χρήματα όμως για να προσλάβει αυτούς που περιμένουν στη σειρά το διορισμό τους.

Έφτασε στο σημείο να σταματήσει τα χειρουργεία από το Νοέμβριο στα δημόσια νοσοκομεία αναγκάζοντας τους πολίτες να πληρώνουν χρυσάφι στις ιδιωτικές κλινικές για νοσηλεία και τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Αντί να προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων άνευ όρων, παρέχοντας τους προκλητική ασυλία για επικοινωνιακούς λόγους, προχωρά στο αυταρχικό μέτρο της επιστράτευσης 206 ελευθέρων επαγγελματιών γιατρών.

Η αυταρχική εγκληματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποτύχει παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η οργή του λαού ξεχειλίζει, το εργατικό κίνημα οι μαχόμενοι υγειονομικοί πρέπει να διεκδικήσουν εδώ και τώρα :

- μαζικές μόνιμες προσλήψεις γιατρών που ήδη έχουν υποβάλει αίτηση για πρόσληψη είτε για έναρξη ειδικότητας. .

- επίταξη ΑΜΕΣΑ όλου του μεγάλου ιδιωτικού τομέα στην υγεία (υλικοτεχνική υποδομή και του προσωπικού) χωρίς αποζημίωση.

Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου