Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας για την έξαρση και αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας για την έξαρση και αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας για την έξαρση και αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στο τρίτο κύμα της πανδημίας. Μεγάλο μέρος της χώρας μας είναι σε lockdown, τα Γιάννενα χαρακτηρίζονται στο «κόκκινο» και στη Θεσπρωτία μεγαλώνει ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφονται. Τώρα είναι ανάγκη η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές να πάρουν άμεσα μέτρα ουσιαστικής αντιμετώπισης της κατάστασης. Να θωρακιστεί επιτέλους το δημόσιο σύστημα υγείας (το νοσοκομείο Φιλιατών, τα ΚΥ) με όλες τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις, εξοπλισμό και υλικά. Να λυθούν προβλήματα καθυστερήσεων και εμπόδια στον εμβολιασμό του πληθυσμού (κινητές μονάδες κλπ). Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας, σε όλους τους χώρους που έχει αποδεχθεί ότι αποτελούν χώρους διασποράς, όπως χώρους δουλειάς, τα γηροκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σχολεία που ανοιγοκλείνουν.

Η κυβέρνηση όμως κάνει πως δεν βλέπει και δεν ξέρει τίποτα για αυτά. Δεν ακούει τα αιτήματα των υγειονομικών, των εργαζομένων, των μαθητών, αφού για αυτή και τα αφεντικά της (τους μεγαλοεπιχειρηματίες) αποτελεί «κόστος» η λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας. Κόστος που εμποδίζει τα κέρδη των επιχειρηματιών. Μια λογική που εφάρμοσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχοντας τις δικές τους ευθύνες για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ακριβώς την ίδια αδιαφορία δείχνει και απέναντι στο υπαρκτό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή της Ηγουμενίτσας με τις μετακινήσεις μεταξύ κατοίκων Ελλάδας και Ν. Αλβανίας για υπαρκτές ανάγκες. Το ίδιο πρόβλημα υπήρξε και με τους εργάτες γης κατά την περίοδο της συγκομιδής των μανταρινιών.

Η επιμονή στο να μην ανοίξει το τελωνείο στο Μαυρομάτι, για τις αντικειμενικές ανάγκες μετακίνησης, οδηγεί σε αδικαιολόγητη ταλαιπωρία των ανθρώπων και αποτελεί συνειδητή αδιαφορία απέναντι στον υπαρκτό κίνδυνο διασποράς της πανδημίας λόγω ανεξέλεγκτης εισόδου ανθρώπων που νοσούν από τον κορονοϊό.

Η λειτουργία του τελωνείου, με την παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ, μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία της υγείας των πληθυσμών. Αυτό αποτελεί και αίτημα του λαού της περιοχής και απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Ηγουμενίτσας. Η λογική του κόστους όμως και η λογική των απαγορεύσεων, για άλλη μια φορά υπερτερεί της κοινής λογικής, της δημόσιας υγείας και των λαϊκών αναγκών.

Ηγουμενίτσα 19/02/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου