Γιατί απέκρυψε τη συνάντησή του με την υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Δήμαρχος Φιλιατών;;; - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Γιατί απέκρυψε τη συνάντησή του με την υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Δήμαρχος Φιλιατών;;;

Γιατί απέκρυψε τη συνάντησή του με την υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Δήμαρχος Φιλιατών;;;


Την προηγούμενη εβδομάδα ο κυβερνητικός Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, είχε σειρά συναντήσεων με στελέχη της κυβέρνησης στην Αθήνα. Μαζί του ήταν οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Γιάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς αντίστοιχα.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ακόμη δεν έχει δημοσιεύσει κάποιο δελτίο Τύπου για να ενημερώσει τους δημότες της Ηγουμενίτσας τι ακριβώς συζήτησε και ποια τα αποτελέσματα των συναντήσεών του. (Θα επανέλθουμε σε αυτόν σε επόμενο δημοσίευμα...)

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας αρκέστηκε στο να κάνει μια ανάρτηση στο facebook με φωτογραφίες από τις συναντήσεις που είχε με υπουργούς και υφυπουργούς κάνοντας μόνο το παρακάτω σχόλιο: "Διάφορα τοπικά θέματα απασχόλησαν συναντήσεις που είχαμε χθες και σήμερα, κατά σειρά με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο, τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό και την Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Σοφία Βούλτεψη. Και συνεχίζουμε"!

Ο Δήμαρχος Φιλιατών όμως ήταν πιο ενθουσιώδης. Το γεγονός ότι το προγραμματισμένο λουκέτο της Εθνικής τράπεζας στους Φιλιάτες, πήρε αναβολή για λίγο καιρό, χωρίς να μας πουν ακόμη για πόσο, τον ώθησε στο να γράψει ολόκληρη έκθεση για την επιτυχία του αυτή. Έτσι τουλάχιστον το παρουσίασε.
Σε ανάρτησή του (κι αυτός στο facebook) ενημέρωνε τους δημότες Φιλιατών για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα. (Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωσή του ΕΔΩ).

Μόνο που στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Φιλιατών αναφέρεται στις συναντήσεις του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο.
Αυτό που ξέχασε να αναφέρει ο κ. Παππάς είναι ότι είχε συνάντηση και με την Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Σοφία Βούλτεψη. Ούτε καν απλή αναφορά δεν έκανε στην ανακοίνωσή του.
Και είναι άξιο απορίας; Είχε μια συνάντηση με υφυπουργό και το ξέχασε ή δεν θέλει να ενημερώσει τους δημότες Φιλιατών τι είπε με την υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής;

Η συνάντηση μάλιστα έγινε ένα διάστημα που υπάρχουν πληροφορίες για εγκατάσταση μεταναστών στο Δήμο. Κι αυτό ως γεγονός από μόνο του δεν είναι κακό, αλλά όταν γίνεται εν κρυπτώ, χωρίς να ξέρει κανείς για που προορίζονται και ο Δήμαρχος αλλά και ο βουλευτής κινούνται παρασκηνιακά, προκαλεί ανησυχία.

Να θυμίσουμε ότι πριν ένα χρόνο περίπου είχε έρθει κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων για να εξετάσει αν το πρώην εργοστάσιο κλωστουφαντουργίας Φιλιατών του Αργυρού, μπορεί να φιλοξενήσει μετανάστες. Και δεν πήγαν τυχαία να δουν το παλιό εργοστάσιο. Υπήρχε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Φιλιατών, του 2016, που πρότεινε ως μοναδικό κατάλληλο χώρο το παλιό εργοστάσιο.

Έπειτα όμως από έντονες αντιδράσεις πολιτών και κομμάτων η συζήτηση σταμάτησε εκεί. Λίγο καιρό αργότερα, ο κ. Παππάς είχε ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η μόνη συζήτηση για φιλοξενία μεταναστών αφορά το δημοτικό ξενώνα για φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων.
Έκτοτε, κανένα νεότερο δεν έχει προκύψει, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες ενημερώσεις.

Και προκύπτουν  απλά ερωτήματα προς το Δήμαρχο Φιλιατών:
- Τι συζήτησε με την Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής; 
- Υπάρχει ενδεχόμενο φιλοξενίας μεταναστών στα όρια του Δήμου Φιλιατών και αν ναι, που;;;

Το να αναλάβει ο Δήμος, τη φιλοξενία μεταναστών σε ανθρώπινες συνθήκες είναι θεμιτό. Το να γίνεται όλο αυτό όμως παρασκηνιακά για να στοιβάξουν ανθρώπους σε ένα παλιό εργοστάσιο και να προκληθεί αναταραχή στους δημότες για να ωφεληθεί ένας εργοστασιάρχης της ΝΔ που έφυγε νύχτα από το Φιλιάτι, ας μην τους περνάει από το μυαλό!!!

Υ.Γ. Ο Δήμαρχος Φιλιατών οφείλει να ενημερώσει τους Φιλιαταίους για το περιεχόμενο των συζητήσεών του. Και δεν θα ήταν πολύ έξυπνο να πει ότι επισκέφθηκε την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου και όχι με την ιδιότητα του Δημάρχου Φιλιατών! Ακόμη κι έτσι, οφείλει εξηγήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου