Αίτημα του Γ.Γόγολου για αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγ/τσας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Αίτημα του Γ.Γόγολου για αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγ/τσας

Αίτημα του Γ.Γόγολου για αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγ/τσας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
Π Ρ Ο Σ : κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας 
Ηγουμενίτσα 14 Οκτωβρίου 2020 

Θ Ε Μ Α: Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας 

Κύριε Πρόεδρε 
Ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, έχει ψηφιστεί κατά πλειοψηφία τον Φεβρουάριο του 2011, προκειμένου να εναρμονιστεί με τον Ν.3852/2010. Καλλικράτη που αποτέλεσε την συνέχεια του Ν. 2539/1997. 
Ο νέος νόμος που αφορά τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διέπει τη λειτουργία των ΟΤΑ είναι από τον Ιούλιο του 2018 ο Ν. 4555/2018. (Κλεισθένης) 

Προκειμένου να γίνει η εναρμόνιση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς, για να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση ακύρωσης αποφάσεων του Δ.Σ. σας καλούμε να προβείτε άμεσα στις δέουσες ενέργειες. 

Επιπλέον, στην ομάδα εργασίας για το σκοπό αυτό να διασφαλιστεί η συμμετοχή όλων των παρατάξεων, ώστε να κατατεθούν οι υπάρχουσες προτάσεις και μέσα από το διάλογο, να επιλεγεί το κοινό κείμενο όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, που θα αποτελέσει το νέο Κανονισμό Λειτουργίας με ομόφωνη απόφαση. 

Μέσω αυτών των ενεργειών, θα γίνει η αναγκαία εναρμόνιση του Κανονισμού με τον Κλεισθένη και δευτερευόντως θα αποτελέσει ένα είδος ηθικής δέσμευσης όλων των δημοτικών παρατάξεων για το σεβασμό και την εφαρμογή του. 
Πέραν αυτών, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα με τον αριθμό των εκτός ημερησίας διάταξης ερωτήσεων και ο χρόνος που απαιτείται για τις απαντήσεις αυτών, προτείνουμε: 
Την ηλεκτρονική αποστολή των επίκαιρων ερωτήσεων των Δημοτικών Παρατάξεων που είναι απόρροια της επαφής με τους πολίτες προς το Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, έως δύο (2) ημέρες από κάθε συνεδρίαση, προκειμένου να υπάρχει ο χρόνος προετοιμασίας των απαντήσεων από τη Δημοτική Αρχή και να αποφύγουμε τα “ήξεις, αφήξεις…” από τους έχοντες την ευθύνη για το σκοπό αυτό. Έτσι ο αριθμός των ερωτήσεων θα περιοριστεί σε αυτές που προκύπτουν στο διάστημα των τελευταίων δύο ημερών (εάν υπάρξουν). 

Συμπληρωματικά σας ενημερώνουμε, ότι ομάδα εργασίας της Δημοτικής Παράταξης Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία, έχει επεξεργαστεί σχέδιο για το σκοπό αυτό και είναι στη διάθεσή σας. 
Παρακαλούμε για τις προβλεπόμενες από εσάς ενέργειες. 

Ο επικεφαλής της Δημ. Παράταξης 
Γιάννης Κ. Γόγολος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου