Αίτημα επαναλειτουργίας Τελωνίου Μαυροματίου από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Αίτημα επαναλειτουργίας Τελωνίου Μαυροματίου από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Αίτημα επαναλειτουργίας Τελωνίου Μαυροματίου από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

ΠΡΟΣ
- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 
Υπουργό κο Χρυσοχοϊδη Μιχάλη 

-ΓΕΝΙΚΉ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 
Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων κο Χαρδαλιά Νικόλαο

Σχετ. Αρ. πρωτ. 2659/21.7.2020 έγγραφό μας προς Υπ. Υγείας  και Υπ. Υποδομών και Μεταφορών.

Αξιότιμοι Κύριοι
Σε συνέχεια της ανωτέρω αναφερόμενης επιστολής μας προς το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με το κλείσιμο του Τελωνείου Μαυροματίου στο Νομό Θεσπρωτίας στην Ελληνο-Αλβανική μεθόριο, επανερχόμαστε εκ νέου για το μείζον αυτό θέμα, καθώς είναι άμεση ανάγκη η επαναλειτουργία του για λόγους ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Όπως είχαμε επισημάνει και στην ανωτέρω αναφερόμενη επιστολή μας, η απόφαση κλεισίματός του, μπορεί μεν να ενισχύει την προστασία της δημόσιας υγείας, παράλληλα όμως καταστρέφει οικονομικά την τοπική κοινωνία, καθώς κατά την περίοδο αυτή του Φθινοπώρου υπάρχει αυξημένη ανάγκη μετακίνησης αγροεργατών για τη συλλογή των περίπου 50.000 τόνων μανταρινιού της περιοχής μας.

Δια της παρούσης, ζητάμε εκ νέου την άμεση λήψη απόφασης για τη θέση σε ομαλή λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου με την παράλληλη λειτουργία κλιμακίων του ΕΟΔΥ που θα εκτελούν τους ενδεδειγμένους ελέγχους και θα επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους δεν αποτελούν κίνδυνο μετάδοσης του ιού. 
Έτσι, και τις οικονομικές επιπτώσεις θα περιορίσουμε και θα προετοιμάσουμε την ορθή λειτουργία για τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. 

Με εκτίμηση 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot