Παραμυθιά: Υπεγράφη η η ΚΥΑ για την αποζημίωση των πληγέντων από τον σεισμό των 5,6 ρίχτερ - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Παραμυθιά: Υπεγράφη η η ΚΥΑ για την αποζημίωση των πληγέντων από τον σεισμό των 5,6 ρίχτερ

Παραμυθιά: Υπεγράφη η η ΚΥΑ για την αποζημίωση των πληγέντων από τον σεισμό των 5,6 ρίχτερ

Tην oριοθέτηση περιοχών και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από το σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου (ΦΕΚ 2133Β/2020), περιλαμβάνει η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.
Σύμφωνα με την Απόφαση που υπογράφουν οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ  Γεώργιος Ζαβός, το έργο της αποκατάστασης των ζημιών αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε.) η οποία θα συγκεντρώνει τις σχετικές πράξεις και έγγραφα.

Τι πρέπει να κάνουν οι πληγέντες
Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές εφόσον επιθυμούν τον έλεγχο και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας, στην περίπτωση που αυτό δεν έχει ήδη γίνει, πρέπει να υποβάλλουν στην αρμόδια υπηρεσία αίτηση για διενέργεια αυτοψίας εντός προθεσμίας 6 μηνών από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της συγκεκριμένης Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων προκειμένου να καθοριστούν δικαιούχοι Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) για επισκευή ή ανακατασκευή ανάλογα με το χαρακτηρισμό του κτιρίου, πρέπει να υποβάλουν στην αρμόδια υπηρεσία αίτηση με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, εντός προθεσμίας ενός (1) έτους από την ημερομηνία παραλαβής της έκθεσης αυτοψίας του κτιρίου ή του Πρωτοκόλλου Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή δέκα οκτώ (18) μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ.της παρούσας απόφασης για απευθείας έκδοση Άδειας Επισκευής.
Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου.
Η μελέτη επισκευής συντάσσεται από ιδιώτη μηχανικό και εκδίδεται Άδεια Επισκευής. Ως αρμόδια υπηρεσία διεκπεραίωσης των διαδικασιών και έκδοσης των Αδειών Επισκευής ορίζεται η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου