Δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νοσοκομείο Φιλιατών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νοσοκομείο Φιλιατών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νοσοκομείο Φιλιατών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 

7 Απρίλη μέρα πανελλήνιας δράσης για την υγεία & κλιμάκιο της ΑΡιστερής Παρέμβασης Ηπείρου & της τοπικής επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας βρέθηκε στο χώρο του νοσοκομείου Φιλιατών μετά από κάλεσμα του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου. Η έμπρακτη αλληλεγγύη στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που κάτω από αντίξοες συνθήκες μάχονται για τη προστασία της δημόσιας υγείας. 

Η συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου έγινε τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας που ο λαός έχει υιοθετήσει από την πρώτη μέρα της έκτακτης αυτής κατάστασης, πέρα και απέναντι από τα κατασταλτικά μέτρα αστυνόμευσης που έχει επιβάλει η κυβέρνηση που σκοπό δεν έχει την υγειονομική προστασία του λαού αλλά την πειθάρχηση του! 

Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ & ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ. 
Στη συγκέντρωση τοποθετήθηκε η πρόεδρος των εργαζομένων & κατήγγειλε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις δομές υγείας, χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η επιδημία του κορωνοίου που βρίσκεται σε εξέλιξη έφερε στην επιφάνεια με το πιο κραυγαλέο τρόπο τις τεράστιες διαχρονικές ελλείψεις στις δημόσιες μονάδες υγείας, την έλλειψη σε μέσα ατομικής προστασίας τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό σε όλη την Ελλάδα τις μεγάλες ελλείψεις σε ΜΕΘ, τεστ, καθώς επίσης και την προσπάθειά της κυβέρνησης να ρίξει τις ευθύνες στην κοινωνία μέσα από την ατομική ευθύνη σαν βασικό παράγοντα έκβασης της επιδημίας αποκρύπτοντας την κρατική ευθύνη.» 

Αντί για γενναίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουμε λιγοστές προσλήψεις συμβασιούχων, οι οποίοι θα κληθούν να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τους για μια προσωρινή απασχόληση με ημερομηνία λήξης. Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Φιλιατών έχει ανακοινωθεί η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στους οποίους δε συμπεριλαμβάνεται καμία θέση ιατρού και η σύμβαση τους θα ισχύει για 2 έτη. 

Στεκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών και απαιτούμε μαζί τους το πάγιο αίτημα για δημόσια & δωρεάν υγεία: 

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού 

- Υγειονομικό εξοπλισμό 

- Άνοιγμα μονάδων ΜΕΘ & ΜΑΦ 

- Επίταξη ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση 

- Test για όλους 

Μαζί με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στην υγεία δηλώνουμε ότι #μένουμε ενεργοί δεν πρόκειται να σιωπήσουμε και θα δυναμώσουμε τη φωνή που διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου