Αναλυτής δειγμάτων για τον κορωνοϊό λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

Αναλυτής δειγμάτων για τον κορωνοϊό λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Αναλυτής δειγμάτων για τον κορωνοϊό λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία ο αναλυτής δειγμάτων για τον κορωνοϊό ο οποίος χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια και εγκαταστάθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είναι ο τέταρτος που λειτουργεί πλέον στην Ελλάδα και θα δέχεται προς εξέταση δείγματα από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου, συν την Κέρκυρα. 

«Πρόκειται για ένα πλεονέκτημα που έχει σε αυτόν τον τομέα η περιοχή μας, καθώς οι απαντήσεις για τα δείγματα που λαμβάνονται θα δίνονται αυθημερόν και δεν θα τις αναμένουμε επί ημέρες όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, με όλες τις παρενέργειες που προκαλούνται στο χώρο των νοσοκομείων», τόνισε.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης πως η Περιφέρεια έχει προβεί σε παραγγελίες υγειονομικού υλικού για τον κορωνοϊό και βρίσκεται σε αναμονή εκτέλεσης τους. Στο πλαίσιο αυτό με αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε πιστώσεις ύψους 74.400 ευρώ για απολυμάνσεις, προμήθεια Υγειονομικού Υλικού και Υλικών Καθαριότητας και Υγιεινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot