Βραβεύθηκαν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία οι διακριθέντες Θεσπρωτοί μαθητές - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Βραβεύθηκαν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία οι διακριθέντες Θεσπρωτοί μαθητές

Βραβεύθηκαν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία οι διακριθέντες Θεσπρωτοί μαθητές
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία βράβευσε τους μαθητές από το Νομό Θεσπρωτίας που διακρίθηκαν στον 80ό μαθηματικό πανελλήνιο διαγωνισμό «Ευκλείδης» στην Αθήνα την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020. 

Συγκεκριμένα: 

• Κάντα Κωνσταντίνα (Α’ βραβείο - Β’ Γυμνασίου), 

Θεολόγου Αλέξανδρος (Β’ βραβείοΑ’ Λυκείου), 

Κάντας Φώτης     (Β’ βραβείο - Α’Λυκείου), 

Τάτσης Γιάννης   (Γ’ Γυμνασίου). 

Την προηγούμενη ημέρα είχαν συμμετάσχει στην 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», στην οποία έλαβαν μέρος 540 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα και από σχολεία της διασποράς. 
Οι μαθητές αυτοί επιλέχθηκαν μετά από δύο διαδοχικούς Πανελληνίους Διαγωνισμούς, το «ΘΑΛΗ» (9 Νοεμβρίου 2019, συμμετείχαν πάνω από 14.000 μαθητές) και τον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» (18 Ιανουαρίου 2020, διαγωνίσθηκαν 4.000 μαθητές οι οποίοι επιλέχθηκαν από το διαγωνισμό της πρώτης φάσης). 

Ο πρώτος Πανελλήνιος διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία το 1934 και μεταξύ άλλων συμβάλλει στην ανάπτυξη των πιο δημιουργικών ικανοτήτων και στην καλλιέργεια της ευγενικής άμιλλας μεταξύ των μαθητών. Η συμμετοχή κατά χιλιάδες αποδεικνύει το υψηλό ενδιαφέρον των μαθητών για την επιστήμη των Μαθηματικών.

Για τη διάκριση στο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας απαιτήθηκε, εκτός από ταλέντο και πολύ διάβασμα από τους μαθητές, και ειδική προετοιμασία που τους παρείχε το Μαθηματικό Εργαστήρι!

Συγχαίρουμε τους μαθητές και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου