Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα...! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα...!

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα...!

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!
(Κ. Βάρναλης)

Σίγουρα, πολλά από τα δεινά του τόπου μας, μιας ακριτικής περιοχής με πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, όπως είναι η Θεσπρωτία, να οφείλονται στην κεντρική πολιτική ηγεσία με τις αποφάσεις της. Ωστόσο, ένας ακόμη λόγος που έχει μείνε πίσω η περιοχή μας, αφορά καθαρά το ντόπιο πολιτικό προσωπικό, το οποίο φαίνεται να εργάζεται για τις προσωπικές του υποθέσεις, αφήνοντας στον αυτόματο πιλότο τα κοινά ζητήματα.
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το οριστικό λουκέτο στο ακαδημαικό τμήμα της Ηγουμενίτσας. Ένα παράδειγμα του πως το ντόπιο πολιτικό προσωπικό ευθύνεται για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη, η οποία θα έχει συνταρακτικές οικονομικές και κυρίως κοινωνικές συνέπειες. Κάτι που είτε δεν τους ενδιαφέρει ή απλά δε μπορεί..!
Είθισται, όταν προκύπτει κάποιο πρόβλημα να γίνονται συναντήσεις με αρμόδιους φορείς ώστε να αλλάξει η όποια δυσμενή απόφαση κι αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε γίνονται αναγκαία άλλα μέτρα πίεσης...!
Οι πολιτικοί άρχοντες όμως της Θεσπρωτίας, έχουνε απλώς συμβιβαστεί με την όποια κυβερνητική απόφαση και δεν τολμούν να βγάλουν άχνα... Ζήτησαν -λέει- ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος, με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη και τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Γιόγιακα, να συναντήσουνε την υπουργό Παιδείας κα. Κεραμέως για να συζητήσουνε για το λουκέτο στο ακαδημαικό τμήμα της Ηγουμενίτσας, κι εκείνη αρνήθηκε να τους συναντήσει! Δηλαδή, φάγανε πόρτα από την Κεραμέως για ένα τόσο σημαντικό θέμα της περιοχής μας κι εκείνοι απλώς δέχτηκαν την απόρριψη αυτή σαν να μην τρέχει τίποτα.
Το να πάνε στο γραφείο της και να απαιτήσουνε την έναρξη του τμήματος δεν το σκεφήκανε. Το να οργανώσουνε την τοπική κοινωνία σε ενέργειες με τον εφικτό στόχο λειτουργίας ενός τουλάχιστον τμήματος, πάλι δεν το σκεφτήκανε. Το να βάλουνε και οι τρεις τους τις κομματικές τους ταυτότητες σε ένα φάκελο και να τις στείλουν στον πρωθυπουργό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, πάλι δεν το σκεφήκανε.
Αλλά θα μου πείτε, τι θα ήταν μετά αυτοί χωρίς κομματική ταυτότητα; Απολύτως τίποτα! Ανύπαρκτες πολιτικές προσωπικότητες που φοβούνται την Κεραμέως, δειλοί και άτολμοι! Αδιάφοροι για τον τόπο που μαραζώνει και γερνάει χωρίς να συγκινείται κανείς τους!
Η Θεσπρωτία για ακόμη μια φορά φτωχοποιείται, στριμώχνεται ακόμη περισσότερο στην άκρη του χάρτη, η νεολαία φεύγει αηδιασμένη κι όμως δεν εκροσωπείται από ανθρώπους ικανούς, τολμηρούς που να θυσιάζουν κάθε τι προσωπικό για το κοινό όφελος!
Αν δεν αλλάξει αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα, προβλέπεται σκοτεινό το μέλλον του τόπου! Τόσο σκοτεινό, όσο ακριβώς το σχεδιάζουνε εκείνοι που πλουτίζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου