Περί του επιστήμονα, που πήρε φακελάκι στο νοσοκομείο... - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Περί του επιστήμονα, που πήρε φακελάκι στο νοσοκομείο...

Περί του επιστήμονα, που πήρε φακελάκι στο νοσοκομείο...

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση σύλληψης πανεπιστημιακού καθηγητή, ο οποίος συνελήφθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος, μετά από καταγγελία μίας γυναίκας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του νοσοκομείου. 
Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι τα χρήματα που εισέπραξε, δεν αφορούν υπηρεσία που παρέχεται από το ΠΓΝΙ. 
Όπως ισχυρίστηκε η καταγγέλουσα, αρχικά κατέβαλε στον καθηγητή του νοσοκομείου χρηματικό ποσό 400 ευρώ για εξέταση DNA, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι ο αλλοδαπός σύζυγός της είναι πατέρας του παιδιού της και να εξασφαλίσει άδεια παραμονής στη χώρα. 
Όταν στη συνέχεια χρειάστηκε να κάνει και η ίδια αντίστοιχη εξέταση DNA, της ζήτησε επιπλέον 200 ευρώ, όμως, δεν είχε μαζί της χρήματα και αποχώρησε. Η γυναίκα, που ζει σε νησί του Ιονίου, απευθύνθηκε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι την καθοδήγησαν να κλείσει ραντεβού και να του δώσει προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μόλις, ο πανεπιστημιακός πήρε τα χρήματα, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.
Ο καθηγητής υποστηρἰζει ότι δεν επρόκειτο για «φακελάκι», αλλά ο ίδιος ουσιαστικά ανέλαβε να διαβιβάσει το χρηματικό ποσό σε ιδιωτικό κέντρο γενετικής, μετά από επιθυμία της γυναίκας να μην το καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό που της υπέδειξε. 
Για την υπόθεση ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 17 Μαρτίου.
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο συλληφθείς δεν είναι γιατρός, όπως ανέγραφε το δελτίο τύπου της Αστυνομίας, αλλά επιστήμονας άλλης ειδικότητας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η ποινική διάσταση του περιστατικού ελέγχεται και θα διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη, με τη διοίκηση του Νοσοκομείου να έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ερευνηθούν οι όποιες πειθαρχικές ευθύνες. Επίσης, έχει ενημερωθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει η λήψη των πειθαρχικών μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου