Ηγουμενίτσα: Πρωτοφανής συνωστισμός στο λιμάνι και τεστ… πίσω από τα κάγκελα! (+ΦΩΤΟ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Ηγουμενίτσα: Πρωτοφανής συνωστισμός στο λιμάνι και τεστ… πίσω από τα κάγκελα! (+ΦΩΤΟ)

Ηγουμενίτσα: Πρωτοφανής συνωστισμός στο λιμάνι και τεστ… πίσω από τα κάγκελα! (+ΦΩΤΟ)

Εικόνες απόλυτου και πρωτοφανούς συνωστισμού είναι αυτές που προκλήθηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όταν 250 και πλέον άνθρωποι βρέθηκαν ο ένας πάνω στον άλλο προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης Covid-19.
Όλα αυτά συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής, όταν στο λιμάνι έδεσαν με διαφορά λίγης ώρας, δύο πλοία από την Ιταλία.

Από τα καράβια αποβιβάστηκαν περίπου 250 άτομα, οι περισσότεροι επαγγελματίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που είχαν ταξιδέψει για ανάγκες της δουλειάς τους.
Και υποχρεωτικά μπήκαν στην… ουρά, προκειμένου να κάνουν τεστ στη μία και μοναδική μονάδα του ΕΟΔΥ που βρισκόταν στο λιμάνι. Και μάλιστα σε εσωτερικό χώρο με τα τεστ να διενεργούνται… πίσω από τα κάγκελα!

Οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων προς τους λιμενικούς και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ήταν πολλές. Μέσα σε λίγα λεπτά είχαν βρεθεί αυτοκίνητα κι άνθρωποι να συνωστίζονται στο χώρο και φυσικά ο ένας πάνω στον άλλο να περιμένουν ωσότου έρθει η σειρά τους για το τεστ.

Όλοι αναρμόδιοι… Κανένας υπεύθυνος για την αποκατάσταση της τάξης και την διευκόλυνση όσων επέστρεφαν από το εξωτερικό…
Και μόνο μία ΚΟΜΥ, δύο άτομα δηλαδή να διενεργούν τεστ όταν όλη την θερινή περίοδο ήταν τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις στο λιμάνι με την κίνηση να είναι πολύ μικρή.
Αναγνώστης μας που ταξίδευε και ήταν αυτόπτης μάρτυρας όσων εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι περιγράφει με γλαφυρό τρόπο:
«Τόσο με βάση το PLF που συμπληρώνουμε όλοι όσοι ταξιδεύουμε, όσο και με την ενημέρωση που υπάρχει από τις ναυτιλιακές θα έπρεπε και ο Ε.Ο.Δ.Υ. και το λιμενικό να γνωρίζει ποσά άτομα θα έπρεπε να κάνουν το test.
Οι λιμενικοί τελείωσαν τη δουλειά τους πολύ γρήγορα γιατί το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ελέγξουν τον κωδικό του PLF και να σου πουν να πας αριστερά για το test.
Αποτέλεσμα να βρεθούν 200-300 άτομα ο ένας πάνω στον άλλο και αστυνόμευση καμιά….»

Και συνεχίζει: «Και ερχόμαστε και στο άκρως υποτιμητικό για έναν άνθρωπο να του κάνουν εξέταση πίσω από τα κάγκελα!

Έμεινα άφωνος γιατί κάθε εβδομάδα υποβάλλομαι σε αυτήν τη διαδικασία και πάντα αυτό γινόταν σε κάποιες πολυθρόνες που είχαν εκεί.
Να σημειώσω εδώ ότι Οκτώβριο και Νοέμβριο που ήταν νεκροί μήνες και πηγαίναμε για test 15-20 άτομα εκεί ήταν πάντα 2-3 αυτοκίνητα του Ε.Ο.Δ.Υ. και 4-6 υπάλληλοι.. Τώρα παρότι όφειλαν να ξέρουν τον αριθμό των επιβατών από τα PLF δεν έδωσαν σημασία.. Αλλά μάλλον κανείς δεν τα κοιτάει».

Φυσικά υπήρχε η απλή λύση. Να καθυστερήσει η αποβίβαση από το ένα καράβι, αλλά μάλλον κι αυτό μοιάζει λεπτομέρεια.

Ο αναγνώστης μας, όπως σημειώνει, φτάνοντας στον προορισμό του τηλεφώνησε στον ΕΟΔΥ για να αναφέρει όσα είχαν συμβεί στο λιμάνι. Η απάντηση ήταν «εμείς είμαστε γιατροί, δεν γνωρίζουμε»… Τον παρέπεμψαν στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Το τηλέφωνο απάντησε μετά από 29 λεπτά αναμονής κι αφού τον ακούσανε, του ανέφεραν ότι δεν δέχονται καταγγελίες και τον παρέπεμψαν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή!!!

Και ο επίλογος…
Ο ίδιος άνθρωπος ταξίδεψε από την Ηγουμενίτσα μέχρι τον Πειραιά χωρίς στη διαδρομή να τον ελέγξει κανείς.
Φυσικά ουδέποτε βρήκε το δίκιο του. Αργά το απόγευμα ενημερώθηκε ότι το τεστ που είχε κάνει στην Ηγουμενίτσα ήταν αρνητικό και απάντησε πως αν τις επόμενες τέσσερις πέντε ημέρες είναι θετικός τότε θα έχει κολλήσει στην ουρά της αναμονής...!

ΠΗΓΗ:www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου