Ηγουμενίτσα: Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης προς την Πρόεδρο του ΠΑΚΠΠΟ για υποστήριξη στους εργαζόμενους προσχολικής αγωγής - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Ηγουμενίτσα: Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης προς την Πρόεδρο του ΠΑΚΠΠΟ για υποστήριξη στους εργαζόμενους προσχολικής αγωγής

Ηγουμενίτσα: Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης προς την Πρόεδρο του ΠΑΚΠΠΟ για υποστήριξη στους εργαζόμενους προσχολικής αγωγής

Προς: 
Την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ 

Θέμα: Σχετικά με τη δια περιφοράς συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας που θα γίνει την 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ. 

Κα. πρόεδρε 
Η Λ.Σ., εξ αιτίας ενός απαράδεκτου κανονισμού αλλά και αποφάσεων του Δ.Σ., είναι αποκλεισμένη από όλες τις επιτροπές και οργανισμούς του δήμου Ηγουμενίτσας. Κατά συνέπεια δεν εκπροσωπείται ούτε στο Δ.Σ. του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. 

Ωστόσο στη συγκεκριμένη δια περιφοράς συνεδρίαση το θέμα σας είναι σοβαρό. Για αυτό δεχθείτε αυτή μας την παρέμβαση. 
Καλείστε να αποφασίσετε «επί της αιτήσεως με αριθμ. Πρωτ. 2204/16-12-2020 είκοσι έξι υπαλλήλων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου στο ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας». 
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι γνωρίζετε πολύ καλά ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς και μόνιμες ανάγκες του ΠΑΚΠΠΟ στο Δήμο μας. 
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εργάζονται σε αυτές τις θέσεις για πολλά χρόνια, ορισμένοι από αυτούς για πάνω από 10 χρόνια. 
Ποιος άραγε είναι αυτός ο ορισμένος χρόνος για τους εργαζόμενους; Είναι παράλογο αφού κάθε χρόνο μέχρι σήμερα ανανεώνονται οι ετήσιες συμβάσεις τους. 
Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι άδικο και πρέπει να διορθωθεί. 
Καταλαβαίνετε ότι στον ίδιο χώρο υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων. 
Καταλαβαίνετε επίσης ότι αυτή η κατάσταση δημιουργεί ανασφάλεια στους εργαζόμενους αφού εξαρτάται η προοπτική τους από την συνέχεια των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα οποία ξέρετε επίσης ότι κατευθύνονται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα. 
Καταλαβαίνετε επίσης ότι αυτή η κατάσταση δεν βοηθάει την προσχολική εκπαίδευση. 

Αφού αυτά τα γνωρίζετε πάρα πολύ καλά πιστεύουμε ότι πρέπει γνωμοδοτήσετε υπέρ των εργαζομένων. Να κάνετε δεκτή την αίτηση τους. 
Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που υπάρχουν από την εφαρμογή μια αντιλαϊκής πολιτικής του κεντρικού κράτους. Το επισημαίνεται και εσείς στην πρόσκληση γράφοντας «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2021 ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΣ Έλεγχο ΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΝΩΜΗΣ ΕΠ’ ΑΥΤΟΥ» 

Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα τη θέση τον αντιλαϊκό ρόλο του «οικονομικού παρατηρητηρίου» στη λειτουργία των δήμων. Ωστόσο πιστεύουμε ότι θα πρέπει να τον αγνοήσετε εφόσον πρόκειται για δίκαιο αίτημα των εργαζομένων. 
Κατά τη γνώμη μας πρέπει να καταχωρήσετε τη δαπάνη στον προϋπολογισμό. Μετά πρέπει να έλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την απαιτούμενη χρηματοδότηση. 

Όσον αφορά το διορισμό δικηγόρου. Σκοπός του στο πρωτοδικείο Αθηνών πρέπει να είναι η υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

Ηγουμενίτσα 30/12/2020 
Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» 
Δώρης Δήμας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου