Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2021 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2021

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2021 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Τον προϋπολογισμό του 2021 της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε στη χθεσινή, ειδική συνεδρίαση του, το Περιφερειακό Συμβούλιο. Το ύψος του ανέρχεται σε 183.706.311,76 ευρώ, εκ των οποίων τα 144.467.544,34 ευρώ προέρχονται από έσοδα και τα 39.238.787,42 ευρώ από ταμειακό υπόλοιπο. 

«Αυτός είναι προϋπολογισμός ανάγκης. Αλλά ένας προϋπολογισμός ο οποίος δίνει τη δυνατότητα για να δουλέψουμε», τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για να προσθέσει: «H Περιφέρεια δεν αφήνει πουθενά κενά και είναι μακράν μπροστά σε όλα από άλλες περιφέρειες». 

Ο εισηγητής, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Κων. Σιαράβας, τόνισε ότι « ως Περιφερειακή Αρχή μέσα από το πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι είμαστε πρώτα και πάνω απ΄ όλα ρεαλιστές, συναισθανόμενοι απολύτως τις ανάγκες και τις δυσκολίες του κεντρικού κράτους, αλλά παραμένουμε πιστοί στο δόγμα και την διεκδίκηση ούτε ένα ευρώ χαμένο για τον τόπο μας και την Ήπειρο». Εξήγησε ότι «ο προϋπολογισμός συντάχθηκε με γνώμονα και οδηγό πρώτα και πάνω απ΄ όλα τον ρεαλισμό, την ειλικρίνεια και την ακρίβεια των οικονομικών μεγεθών, με έσοδα και δαπάνες που δεν υποκρύπτουν και απέχουν από οποιαδήποτε σκοπιμότητα, ούτε προβλέψεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν». 

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του υπογράμμισε και τα εξής: 

«Σε κάθε συζήτηση που γίνεται για τον προϋπολογισμό, επαναλαμβάνονται ως κλισέ θέσεις «περί μη αναπτυξιακού». «περί μη διεκδικητικού» κ.ο.κ. Φέτος ακούστηκε για διακοπή όλων των έργων που έχουν προγραμματιστεί και για δημιουργία ενός ταμείου για τον κορωνοϊό κ.ο.κ. Ακόμη και αν όλα αυτά απηχούν καλές προθέσεις και δεν πρόκειται για ενσυνείδητη παραπληροφόρηση, εκείνο που δε λαμβάνουν υπόψη όσοι προβάλλουν τέτοιες απόψεις είναι ότι οι ΟΤΑ και οι Περιφέρειες δε νομοθετούν, αλλά είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν και να τηρούν το ισχύον νομικό και θεσμικό πλαίσιο. Άρα, οι πλειοδοσίες υποσχέσεων και προτάσεων καλό θα είναι να μείνουν εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου