Ηγουμενίτσα: Απολογισμός Γόγολου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Οκτωβρίου - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Ηγουμενίτσα: Απολογισμός Γόγολου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Οκτωβρίου

Ηγουμενίτσα: Απολογισμός Γόγολου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Οκτωβρίου

Απολογισμός Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου 
Δήμου Ηγουμενίτσας στις 31.10.2020 

Σε δεινή θέση βρέθηκε ο κ. Δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας. Αυτό οφείλεται στην προχειρότητα των εισηγήσεων, την άρνησή του να αντιληφθεί την πραγματικότητα (σύνηθες φαινόμενο), τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, την αρνητική εισήγηση της Τοπικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας που εκλέχτηκε με την παράταξη του ιδίου και τις πρωτοφανείς αντιδράσεις από επιστημονικούς - επαγγελματικούς φορείς της πόλης. 
Η υπαναχώρησή του μετά την ανάγνωση της εισήγησής του για τα μέτρα 1,2,3, που αποτελούσαν κατά τον χαρακτηρισμό του ιδίου « ως κορυφαία μέτρα της συνολικής κυκλοφοριακής παρέμβασης» συνιστούν μια ξεκάθαρη πολιτική ήττα. 

Ήταν το φυσικό αποτέλεσμα μιας πολιτικής συμπεριφοράς του κ. Λώλου. Δεν μπόρεσε να τεκμηριώσει την αναγκαιότητα του έργου, δεν εξήγησε την σπουδή που επικαλέστηκε, δεν μπόρεσε να πείσει όχι μόνο την κοινωνία, αλλά ούτε και τους ίδιους τους συνεργάτες του, οι οποίοι του είχαν διαμηνύσει την άρνησή τους να ψηφίσουν την εισήγηση. Και πως να γίνει αυτό άλλωστε, όταν υπέβαλλε μια προβληματική πρόταση χωρίς σωστό σχεδιασμό, χωρίς ουσία, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, η οποία αποδομήθηκε πλήρως από την τοποθέτηση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Γιάννη Γόγολου. 

Η στιγμιαία ενθαρρυντική στιγμή για τον ίδιο, ήταν η απόσυρση μέρους της εισήγησης εξ αιτίας των προαναφερθέντων λόγων. Όμως αυτή δεν επαληθεύτηκε εξαιτίας της δευτερολογίας του, στην οποία καταφέρθηκε εναντίον όσων εναντιώθηκαν στην εισήγησή του με βαρείς χαρακτηρισμούς ακόμη και σε επιστημονικούς - επαγγελματικούς φορείς. Χωρίς σεμνότητα, επικαλέστηκε την έλλειψη κουλτούρας της κοινωνίας ( αλήθεια συνετέλεσε στη διαμόρφωσή της, η σημερινή Δημοτική Αρχή έχοντας την εξουσία για έξη (6) και πλέον χρόνια;) και τοποθέτησε τον εαυτό του 100 χρόνια μπροστά, πολιτικά και κοινωνικά. 

Αν η απόσυρση του ποδηλατοδρόμου, ήταν μια πολιτική ήττα, η εγκατάσταση των ξύλινων κατασκευών με παλέτες έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, ήταν ένα πολιτικό Βατερλώ. 
Μια απ΄ευθείας ανάθεση από τις 21.9.2020, έρχεται εκ των υστέρων στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Μια κατασκευή που έκλεινε τη διάβαση εξόδου των παιδιών από το σχολείο 
Μια κατασκευή, χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες για την τοποθέτηση της εντός του οδοστρώματος. 
Μια κατασκευή, χωρίς την ενημέρωση της Διεύθυνσης του σχολείου και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. 
Μια κατασκευή, από ξύλινες παλέτες που κοστολογήθηκε στο εξωφρενικό ποσό των 4.500 Euro 
Μια κατασκευή, που αποσύρθηκε άμεσα μετά τη γενική κατακραυγή. 
Βεβαίως τα 4.500 Euro πληρώθηκαν, αφού ήταν απ΄ευθείας ανάθεση από τον κ. Λώλο και θα «χρησιμεύσει» στο 3ο Γυμνάσιο. 

Σημείωση. Η υπαίθρια κατασκευή ήταν αναγκαία για να εξυπηρετήσει τον χειμώνα που έρχεται τους γονείς των μαθητών του Γυμνασίου προκειμένου να περιμένουν τα παιδιά τους καθήμενοι, όταν τελειώνουν τα μαθήματα. 

Το λέμε διαρκώς: 
Δεν ασκείται διοίκηση από το Γραφείο ακούγοντας μόνο τους “ξύπνιους” συμβούλους, που ματαίως προσπαθούν να εισηγηθούν “έξυπνες λύσεις” για επικοινωνιακούς λόγους. 
Τα χρήματα είναι τον πολιτών και πριν ξοδευτούν προκλητικά, οφείλεται μεγαλύτερος σεβασμός στην αξία τους τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου