Διαδήλωση Βορειοηπειρωτών σήμερα για άνοιγμα του τελωνείου Μαυροματίου - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Διαδήλωση Βορειοηπειρωτών σήμερα για άνοιγμα του τελωνείου Μαυροματίου

Διαδήλωση Βορειοηπειρωτών σήμερα για άνοιγμα του τελωνείου Μαυροματίου

Δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εδώ και έξι μήνες με την απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία του τελωνείου Μαυροματίου στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας λόγω κορονοϊου, ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Θεσπρωτίας διοργανώνει διαδήλωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 11 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 π.μ. στο τελωνείο Μαυροματίου, με βασικό αίτημα το άνοιγμα του συγκεκριμένου τελωνειακού σταθμού.

Ενώ έχουν "γονατίσει" οικονομικά τους υπερήλικες Βορειοηπειρωτες καθώς κάθε φορά που εισέρχονται στην Ελλάδα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν 100 ευρώ το τεστ και να μπαίνουν σε επταήμερη καραντίνα, ταυτόχρονα 6 μήνες τώρα οι κάτοικοι του Δήμου Φοινικαίων αναγκάζονται να διανύσουν τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις (ενώ το Μαυρομάτι είναι δίπλα τούς) και να ταλαιπωρούνται στις ουρές της Κακαβιάς προκειμένου να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Η αναστολή λειτουργίας του τελωνείου του Μαυροματίου εκτός απ' την τεράστια ταλαιπωρια στους Βορειοηπειρώτες έχει
δημιουργήσει οικονομικό στραγγαλισμό τόσο στην Θεσπρωτία όσο και στις ελάχιστες επιχειρήσεις της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Για τους παραπάνω λόγους απευθύνουμε έκκληση στην Ελληνική κυβέρνηση να στρέψει το βλέμμα της και σε μας και άμεσα να ανοίξει το Τελωνείο του Μαυροματίου.
Καλούμε τα μέλη μας καθως και τους Θεσπρωτους φίλους μας να σταθούν δίπλα σε αυτή τη δίκαια διεκδίκηση και να δηλώσουν δυνατό παρόν στην διαδήλωση.

*Παρακαλούμε τους συμμετέχοντες να τηρήσουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον κορονοϊο και να έχουν μαζί τους μάσκα προσώπου.
Κοντά μας στην προσπάθεια αυτή θα βρίσκονται μέλη του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας "ο Πύρρος" καθώς και οι σύλλογοι Βορειοηπειρωτών Λευκάδας. Φυσικά έχουμε και τη στήριξη δεκάδων συλλόγων Βορειοηπειρωτών της Αθήνας και άλλων πόλεων. Κατανοούμε όμως πώς οι αποστάσεις είναι μεγάλες και οι περίοδοι δύσκολοι οικονομικά για να μπορέσουν να βρεθούν εδώ μαζί μας την Κυριακή.

Πολιτιστικός Σύλλογος 
Βορειοηπειρωτών Θεσπρωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου