Επίσκεψη Ζάψα στην ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Επίσκεψη Ζάψα στην ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.

Επίσκεψη Ζάψα στην ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.

Αντιπροσωπία της Περιφερειακής μας Παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», αποτελούμενη από τον επικεφαλής Γιώργο Ζάψα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θεόδωρο Κορωναίο και τον τομεάρχη περιβάλλοντος Νίκο Μάνθο, πραγματοποίησε επίσκεψη στην "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.", όπου είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κο Κωνσταντίνο Ντέτσικα και τους κ.κ. Γεράσιμο Παπαηλία και Βασίλη Κιτσάκη, Διευθυντή & Οικονομικό Δντή της εταιρίας, αντίστοιχα. 
Η συνάντηση περιελάμβανε ενημέρωση για το εκτελούμενο έργο, το ανθρώπινο δυναμικό και τον στρατηγικό σχεδιασμό της Εταιρείας που λειτουργεί και υποστηρίζει το έργο της Περιφέρειας και των Δήμων αλλά και των μετόχων επιμελητηρίων και Αγροτικών Συνεταιρισμών, μέχρι σήμερα. 
Η ενημερωτική συνάντηση ζητήθηκε από την Παράταξη μας ενόψει και της επικείμενης συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο του αιτήματος της Γενικής Συνέλευσης της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. για μετατροπή της σε «Αναπτυξιακό Οργανισμό», στο πνεύμα των διατάξεων του ν.4674/2020 (δημιουργία ανωνύμων εταιρειών ειδικού σκοπού). 
Από την ενημέρωση της Διοίκησης διαπιστώσαμε την ετοιμότητα της Αναπτυξιακής Εταιρείας να συνεχίσει να υποστηρίζει σημαντικά έργα των ΟΤΑ της Περιφέρειας, την διάθεση των στελεχών για εξωστρεφείς δράσεις, αλλά και να λειτουργήσει στο νέο περιβάλλον ως τεχνικός σύμβουλος των περιφερειακών Δήμων, καλύπτοντας υπαρκτές αδυναμίες οργάνωσης των Τεχνικών Υπηρεσιών. 
Είχαμε την ευκαιρία να διατυπώσουμε τον προβληματισμό μας για την απουσία ενημέρωσης των Παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για το επιτελούμενο έργο, καθώς και την μη συμμετοχή στη διοίκηση εκπροσώπων της Αντιπολίτευσης σε μια Εταιρεία στην οποία η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει με ποσοστό 95,68 %. 
Συζητήσαμε για την μετατροπή της σε Αναπτυξιακό Οργανισμό και την πρόκληση που εμπεριέχει το εγχείρημα ώστε να απαντήσει η «νέα» ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. στις ανάγκες των καιρών και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. 
Τέλος, καταθέσαμε τις ενστάσεις μας για τις επιδιώξεις και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης μήπως η δημιουργία των Αναπτυξιακών Οργανισμών οδηγεί ευθέως σε αποψίλωση αρμοδιοτήτων και σε παράκεντρα αποφάσεων των αιρετών συλλογικών οργάνων, γι αυτό και η όποια απόφαση μας θα περιέχει την αιρεσιμότητα ότι θα εκπροσωπηθούν αναλογικά στη διοίκηση του νέου Οργανισμού οι Περιφερειακές Παρατάξεις. 
Σε κάθε περίπτωση ήταν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τα διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας και θα επανέλθουμε αφού το επόμενο διάστημα θα ληφθούν αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου