Μάριος Κάτσης: "Mπάχαλο με το τελωνείο Μαυροματίου. Η κυβέρνηση εκθέτει την υγεία και την τοπική οικονομία" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Μάριος Κάτσης: "Mπάχαλο με το τελωνείο Μαυροματίου. Η κυβέρνηση εκθέτει την υγεία και την τοπική οικονομία"

Μάριος Κάτσης: "Mπάχαλο με το τελωνείο Μαυροματίου. Η κυβέρνηση εκθέτει την υγεία και την τοπική οικονομία" 

Δελτίο Τύπου Μάριου Κάτση
Το επιτελικό κράτος των αρίστων έχει δημιουργήσει ένα πρωτοφανές μπάχαλο με το τελωνείο Μαυροματίου, με το κόστος να το πληρώνει και η τοπική υγεία και η οικονομία. 

Για να κατανοήσουν και οι πολίτες την κατάσταση ας δούμε το ιστορικό: 
Από την 1η Ιουλίου που άνοιξαν τα σύνορα, και ενώ τα βαλκάνια και η γειτονική Αλβανία έχει έξαρση κρουσμάτων, από το τελωνείο εισέρχονταν καθημερινά 1.000 άτομα την ημέρα, χωρίς να γίνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΕΣΤ για τον κορονοϊό! Συνολικά μες τον Ιούλη εισήλθαν πάνω από 20.000 άτομα στη Θεσπρωτία χωρίς κανένα έλεγχο βάζοντας σε κίνδυνο έτσι τη δημόσια υγεία. 
Στις 20/7 σε επίκαιρη μου ερώτηση προς τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη που έχει ενεργό ρόλο στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την πανδημία, του ανέφερα το παραπάνω γεγονός ζητώντας του να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Μαυρομάτι, ώστε να γίνονται υγειονομικοί έλεγχοι, όπως ακριβώς συμβαίνει στον Προμαχώνα. Μάλιστα του ανέφερα ότι δεν μπορεί οι Θεσπρωτοί να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ζήτησα ισότιμη μεταχείριση με άλλους νομούς. 
Την επόμενη ακριβώς μέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας ανακοινώνει το κλείσιμο του τελωνείου Μαυροματίου ως έκτακτο μέτρο! Από το ένα άκρο στο άλλο, αδιαφορώντας για το τεράστιο πλήγμα που προκύπτει στην τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις. Μάλιστα το τραγελαφικό είναι ότι δεν υπάρχει καν η δικαιολογία ότι η επικοινωνία με την Αλβανία θα γίνεται από το τελωνείο Κακκαβιάς γιατί δεν γίνονται ούτε εκεί έλεγχοι! 

Που είναι εκείνες οι 500 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που δήθεν νοικιάστηκαν για να διεξάγουν ελέγχους σε όλη την επικράτεια; 
Η λύση είναι μία: Ανοίξτε άμεσα το τελωνείο στέλνοντας κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Μαυρομάτι ώστε να στηριχθεί και η δημόσια υγεία και η τοπική οικονομία. 
Η αριστεία από την αχρηστία δεν απέχουν πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου