Σαν σήμερα πριν 43 χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Σαν σήμερα πριν 43 χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

Σαν σήμερα πριν 43 χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ
(Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας, 7/7/1977)

Ήταν 7/7/1977 όταν εκδόθηκε το πρώ­το φύλλο των «ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΛΑΛΩΝ» με ιδρυτή, εκδό­τη και διευθυντή τον αείμνηστο Σπύρο Τσώνη. Πολλοί ήταν εκεί­νοι που ανταποκρίθηκαν στο κά­λεσμα του ιδρυτή της εφημερίδας μας και εργάστηκαν αφιλοκερδώς όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν για να προωθηθούν πολλά ζητή­ματα που αφορούσαν τον ακρι­τικό νομό μας, στον οποίο πολλά άλλαξαν, αλλά και πολλά παραμένουν ίδια. 
Φέτος είναι η πρώτη χρονιά μετά από 43 χρόνια που δεν κυκλοφορεί η εφημερίδα μας, δεδομένου, όπως ξέρουν οι αναγνώστες μας, από την αρχή του έτους έχουμε αναστείλει την έκδοση του εντύπου μας. Συνεχίζουμε όμως με την ιστοσελίδα μας στον ίδιο ακριβώς δρόμο που έχουμε χαράξει όλα αυτά τα χρόνια.
Στο δρόμο της έγκυρης ενημέρωσης, της αλήθειας και του ελέγχου κάθε μορφής εξουσίας. Στο δρόμο της πάλης και του αγώνα.
Εκεί πιστεύουμε ότι θα κριθούν πολλά για το μέλλον του τόπου και εκεί δίνουμε τη μάχη. Στο πεδίο των αντιλήψεων, της κοινωνικής προσφοράς και της ανάπτυξης για τους πολλούς. Το παλιό σλόγκαν της εφημερίδας μας άλλωστε, ισχύει και σήμερα: «Στην υπηρεσία του θεσπρωτι­κού λαού». Και όταν λέμε λαού, εννοούμε της πλειονότητας του πληθυσμού σε αντίθεση με την οπισθοδρομική και ξεπερασμένη οικονομική και πολιτική ελίτ του τόπου, η οποία μπορεί να ξέρει τον τρόπο να κερδίζει τις εκλογές, δεν ενδιαφέρεται όμως για τη ζωή και την εξέλιξη των Θεσπρωτών και της Θεσπρωτίας. Ήρθε η ώρα να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Και σε αυτό τον αγώνα – που δεν είναι μόνο τοπικός- θα είμαστε παρό­ντες.

Όσο περνάνε τα χρόνια, ο κόσμος της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης βαλτώνει όλο και πιο πολύ στη λάσπη της εξυπηρέτησης πολιτικών και κομματικών συμφερόντων με οικονομικά ανταλλάγματα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν φωνές που αντιστέκονται στον εκμαυλισμό των συνειδήσεων, στο σκοταδισμό και σε έκνομες και ανήθικες συναλλαγές.
Εμείς επιλέξαμε να μη μπούμε σε αυτό το δρόμο, δεχόμενοι βεβαίως και την ανάλογη τιμωρία από όλες τις κυβερνήσεις (δεξιές, κεντρώες, "αριστερές") και από το ντόπιο πολιτικό προσωπικό! 
Αποκλεισμένη επί πολλά χρόνια η εφημερίδα μας από κάθε είδους κρατική διαφήμιση ή δημοσιεύσεις που ενισχύουν τον επαρχιακό Τύπο, με μοναδικούς χορηγούς τους συνδρομητές μας.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους όσους μας εμπιστεύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν και σήμερα να στηρίζουν την ιστοσελίδα μας, μέσω της οποίας συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, μέχρι ωσότου καταφέρουμε να επανακυκλοφορήσουμε την εφημερίδα μας.
Σας καλούμε να στηρίξετε την ιστοσελίδα μας για να συνεχίσει να υπάρχει μια αδέσμευτη και δυνατή δημοσιογραφική φωνή! 
Με θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους και προς όλους τους συνδρομητές μας!

Κων/νος Σπ. Τσώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου