Πότε θα λειτουργήσει επιτέλους η ΜΑΦ στο νοσοκομείο Φιλιατών;;; - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Πότε θα λειτουργήσει επιτέλους η ΜΑΦ στο νοσοκομείο Φιλιατών;;;

Πότε θα λειτουργήσει επιτέλους η ΜΑΦ στο νοσοκομείο Φιλιατών;;;
(Πέρασαν έξι χρόνια από την παράδοση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Φιλιατών και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας δεν έχει λειτουργήσει ακόμη)

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του κ. Καρβέλη -ο οποίος ήταν ενημερωμένος για όλα τα ζητήματα των δομών της Θεσπρωτίας- ερωτώμενος, αναφέρθηκε στην -κλειστή μέχρι σήμερα- Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Νοσοκομείου Φιλιατών, σημειώνοντας πως αποτελεί προτεραιότητα να στελεχωθεί με τις απαραίτητες εκείνες ειδικότητες για τη λειτουργία της. 
Κάτι πάντως που δε φαίνεται να γίνεται άμεσα, όπως αντιληφθήκαμε από τα συμφραζόμενα...!
Να θυμίσουμε ότι η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας έχει ήδη δημιουργηθεί στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Φιλιατών η οποία έχει παραδοθεί πριν έξι ολόκληρα χρόνια και υπάρχει και εξοπλισμός. 
Αναμένεται πρόσληψη ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, όπως εντατικολόγου αλλά και 24ωρης λειτουργίας των εργαστηρίων, κάτι που θα αναβάθμιζε συνολικά το νοσοκομείο Φιλιατών. 
Με λίγα λόγια μια σημαντική δομή για το νοσοκομείο και για το σύστημα υγείας του νομού, παραμένει ανενεργή εδώ και έξι χρόνια, παρά το σχεδιασμό.
Η ευθύνη ανήκει στο Βουλευτή να πιέσει για τις άμεσες ενέργειες. Αφού μας έδειξε ότι έχει καλή σχέση με το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, αλλά και φωνή στην κυβέρνηση, αναμένουμε εντός του έτους να προχωρήσουνε οι διαδικασίες προσλήψεων, τις οποίες ανακοίνωσε μάλιστα ο κ. Καρβέλης.
Πόσο μάλλον όταν αναμένουνε από το φθινόπωρο να υπάρξει κάποια επιδείνωση της κατάστασης με τον κορωνοϊό, η λειτουργία της ΜΑΦ στο νοσοκομείο Φιλιατών θα σώσει ζωές ανθρώπων οι οποίοι μετά από εγκεφαλικά ή άλλες αιτίες θα χρειαστούν ιατροφαρμακευτική περίφαλψη, μακρυά από κλινικές όπου θα νοσηλεύονται ασθενείς covid 19.
Ας τρέξουν λοιπόν όσο είναι καιρός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου