Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στηρίζει την πανελλαδική μέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα super market - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στηρίζει την πανελλαδική μέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα super market

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στηρίζει την πανελλαδική μέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα super market

Θα συμβάλει στην απόφαση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας για την επιτυχία της ενημέρωσης και διεκδίκησης στους εργασιακούς χώρους των αλυσίδων των super market στην περιοχή μας την Τετάρτη 15 Απρίλη. 

Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους, γραφεία, αποθήκες, καταστήματα, εργάζονται εντατικά και με αυτοθυσία για να μην λείψει τίποτα από κανένα λαϊκό σπίτι, εργάζονται καθημερινά και τις Κυριακές κάτω από τραγικές συνθήκες και με πιέσεις, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας. 

Τα super market είναι μεγάλης σημασίας χώροι για την κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας. 
Θα πρέπει όμως να διασφαλίζεται η προστασία των πάντων εργαζομένων και καταναλωτών με ευθύνη της εργοδοσίας για αυτό το λόγο διεκδικούμε: 

– Να γίνεται το τεστ σε όλους τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα. 

— Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη. 

— Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις υποαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5ήμερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις. 

— Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων. 

— Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα τζάμια προστασίας στα ταμεία. 

— Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα σε κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των σούπερ μάρκετ. 

— Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των σούπερ μάρκετ, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες. 

— Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. 

Με τη συλλογική δράση και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, μπορούμε να προστατευτούμε από την πανδημία σήμερα και να βγούμε πιο δυνατοί για να αντιμετωπίσουμε το αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου