Ηγουμενίτσα: Τι συνέβη με την απαγόρευση κυκλοφορίας στον ποδηλατόδρομο από τον ΟΛΗΓ (+ΒΙΝΤΕΟ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Ηγουμενίτσα: Τι συνέβη με την απαγόρευση κυκλοφορίας στον ποδηλατόδρομο από τον ΟΛΗΓ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγουμενίτσα: Τι συνέβη με την απαγόρευση κυκλοφορίας στον ποδηλατόδρομο από τον ΟΛΗΓ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες πολλοί συνδημότες αναρωτιούνται αν τελικά ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στον παραθαλάσσιο ποδηλατόδρομο και στο παραλιακό πάρκο της πόλης, όπως είχε ανακοινώσει ο ΟΛΗΓ. (Δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ).

Τι πραγματικά συνέβη;

Στις 31/3 ο ΟΛΗΓ απέστειλε δελτίο Τύπου, στο οποίο ανέφερε, ότι κατόπιν της σύμφωνης γνώμης του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και του Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας, αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Βόρειο Τμήμα της χερσαίας ζώνης και επί του ποδηλατοδρόμου.
Ωστόσο, αυτή η ανακοίνωση δεν συνοδευόταν από την απαιτούμενη διοικητική απόφαση, την οποία δύναται να λάβει η Πολιτική Προστασία. 
Αποτελεί και δική μας ευθύνη βέβαια (των ΜΜΕ) που έπρεπε να ζητήσουμε τη διοικητική απόφαση, πριν δημοσιεύσουμε το δελτίο Τύπου, αλλά εφόσον ένας φορέας (ΟΛΗΓ) μας ενημερώνει επίσημα και οι άλλοι δύο φορείς (Δήμος και Λιμεναρχείο) δεν αντιδρούν, θεωρήσαμε ότι υπήρχε η απόφαση, απλώς δεν μας την κοινοποίησαν.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας ρωτήθηκε για το θέμα ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος, από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γόγολο. Τόσο ο κ. Λώλος, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πιτούλης τόνισαν ότι πρόκειται για αυθαίρετη απόφαση του ΟΛΗΓ η οποία δεν έχει καμία νομική υπόσταση...!
Σύμφωνα με τον κ. Λώλο, έχει ζητηθεί επίσημα από την Πολιτική Προστασία, η απαγόρευση κυκλοφορίας, τόσο στον παραθαλάσσιο ποδηλατόδρομο όσο και σε αυτόν της οδού 49 Μαρτύρων, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει κάποια απάντηση (ακόμη), χαρακτηρίζοντας μη νόμιμη την απόφαση της διοίκησης της ΟΛΗΓ.
Ο κ. Πιτούλης, όπως μπορείτε να δείτε και στο απόσπασμα που ακολουθεί, δήλωσε πως η απόφαση της ΟΛΗΓ δεν έχει καμία νομική υπόσταση και πως μια τέτοια απόφαση μπορεί να πάρει μόνο ο κ. Χαρδαλιάς.
(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Ωστόσο, παραμένει το ερώτημα, γιατί η Διοίκηση του ΟΛΗΓ προέβη σε μια τέτοια ενέργεια; Ενδεχομένως η έπαρση και η αλαζονεία των διοικούντων που νομίζουν ότι είναι ιδιοκτήτες της πόλης (το αποδεικνύουν δυστυχώς καθημερινά) θεώρησαν ότι ισχύει το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", έχοντας άγνοια περί διοικητικών αποφάσεων!

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν είναι και τόσο σημαντικό το θέμα, ότι δεν έγινε και τίποτα. Κι όμως έγινε, διότι όλες αυτές τις ημέρες που πολύς κόσμος θεωρούσε ότι είχε απαγορευθεί η κυκλοφορία στον παραλιακό δρόμο της πόλης, πήγαινε για τον περίπατό του στον ποδηλατόδρομο της 49 Μαρτύρων, ο οποίος παρουσίαζε εικόνες συνωστισμού με όποιον κίνδυνο μπορεί αυτό να συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία!

Άραγε η "ατομική ευθύνη" για την οποία πολύς λόγος γίνεται, δεν αφορά τους Διοικητές οργανισμών και φορέων του δημοσίου; Γι' αυτούς δεν προβλέπεται κάποιο πρόστιμο;

Αφού άργησαν οι φορείς να ενημερώσουν τους πολίτες δημιουργήθηκε ένα αλαλούμ, όπου ο κάθε πολίτης ερμήνευε τα γεγονότα με δικά του κριτήρια, δεδομένου ότι όλοι οι τοπικοί φορείς αποδείχτηκαν ανάξιοι εμπιστοσύνης! 
Έτσι, αρκετοί συνδημότες άρχισαν και πάλι να κάνουν τον περίπατό τους στο παραλιακό πάρκο με δική τους πρωτοβουλία, οπότε οι εικόνες συνωστισμού μεταφέρθηκαν στα βραχάκια...! 
Από τη Μ.Δευτέρα, με εντολή του Αστυνομικού Δ/ντη Θεσπρωτίας άνδρες της αστυνομίας κάνουν περιπολίες, χωρίς να μπορούν να επιβάλλουν πρόστιμο στους πολίτες, δεδομένου ότι πρόκειται για μια παράτυπη απόφαση της διοίκησης του ΟΛΗΓ, αλλά μόνο να κάνουν συστάσεις σε όσους συνωστίζονται!

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν αποκλείεται εντός των ημερών να ληφθεί επίσημη απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας σε ποδηλατόδρομους, όπως έγινε και πριν λίγες ημέρες στο Δήμο Ιωαννιτών, ωστόσο αυτό το αλαλούμ που προκλήθηκε, ήδη έχει πλήξει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους δημόσιους φορείς, την ώρα που οι ίδιοι καλούνται να επιδείξουν "ατομική ευθύνη", ειδάλλως τους περιμένει τσουχτερό πρόστιμο, κάτι που δεν ισχύει για όσους έχουνε επιλέξει να αναλάβουν πολιτικές και συλλογικές ευθύνες!

Υ.Γ. Το γεγονός βέβαια, ότι ορισμένοι από όσους βρίσκονται σε κρίσιμες διοικητικές θέσεις αδυνατούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, δε σημαίνει ότι οι πολίτες θα τους ακολουθήσουμε στην ανευθυνότητά τους. Παραμένουμε υπεύθυνοι για το κοινό καλό...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου