Ηγουμενίτσα: Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ηγουμενίτσα: Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ηγουμενίτσα: Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Προς: 
τον Πρόεδρο του 
Δημοτικού Συμβουλίου 

Kοιν.: 
Δήμαρχο Ηγουμενίτσας 
- Δημοτικούς Συμβούλους 
- Τοπικά ΜΜΕ 

Θέμα: Σχετικά με την διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17 Μαρτίου 2020 

Αγαπητοί συνάδελφοι 
Η εκδοθείσα Π.Ν.Π. (Φ.Ε.Κ. Α' 55/2020) καθορίζει τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων του Δ.Σ. και δια περιφοράς. Μια μέθοδο που η Λ.Σ. γενικά δεν αποδέχεται. Ωστόσο συμφωνούμε να εφαρμοστεί για τρέχοντα ζητήματα, έτσι που να συνεχιστεί η λειτουργία του Δήμου αυτή την δύσκολη περίοδο που ζούμε, λόγω της πανδημίας. 
Σας είχαμε καλέσει όμως με επιστολή μας στις 13/03/2020 να μην παρθούν αποφάσεις με τέτοιο τρόπο για σοβαρά ζητήματα που αφορούν το λαό της Ηγουμενίτσας. 
Με βάση αυτή την θέση μας, η τοποθέτηση μας για τα ζητήματα της πρόσκλησης κατά θέμα, έχει ως εξής: 

ΘΕΜΑ 1ο 
Έκφραση γνώμης επί της μελέτης (ΜΠΕ) του έργου «Τουριστικός Λιμένας (Μαρίνα) Ηγουμενίτσας, δυναμικότητας 340 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων κατηγοριών» με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.(Ο.Λ.ΗΓ.). -Εισηγητής: Δήμαρχος. 

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό έργο για το οποίο τόσο η Λ.Σ. όσο και το ΚΚΕ έχουμε καταθέσει τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις μας επανειλημμένα στο Δ.Σ. και σε δημόσιες εκδηλώσεις. Πρόκειται για ένα έργο, η πραγματοποίηση του οποίου θα σημαδέψει την πόλη μας. Θα αποξενώσει τους κατοίκους από το παραλιακό μέτωπο. Χώροι που σήμερα χρησιμοποιούνται για άθληση, αναψυχή, πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ, παραχωρούνται στους επιχειρηματικούς ομίλους. 
Πιστεύουμε ότι η ανοικτή συζήτηση του θέματος θα βοηθούσε στο να αναδειχθεί το θέμα. Να γίνει κατανοητό από την πρόταση και τα σχέδια που συνοδεύουν τη μελέτη για το τι προτείνεται να γίνει, από ποιόν και για ποιόν. (Από την ΟΛΗΓ Α.Ε. που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, και που με πρόσφατες δηλώσεις στην πόλη μας του κ. Πλακιωτάκη πάει για «αξιοποίηση» δηλαδή ξεπούλημα το συντομότερο). 
Δηλώνουμε άλλη μια φορά ότι τέτοια σοβαρά θέματα μπορούν και πρέπει να περιμένουν, ώστε να συζητηθούν σε συνεδριάσεις ανοιχτές για όλους, με τους Μαζικούς Φορείς του τόπου και με τη δια ζώσης παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων. 
Μπορεί η Περιφέρεια Ηπείρου που έχει καθορίσει την ημερομηνία στις 26/3/20 για την απάντηση μας, να τη μεταθέσει για αργότερα. Τόσα πράγματα αναβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σε αυτό γιατί τόση βιασύνη; 
Για αυτό και δεν δεχόμαστε το θέμα αυτό να μπει στην ημερήσια διάταξη και να παρθεί απόφαση διά περιφοράς. ( Έχουμε εκφράσει αυτές τις αντιρρήσεις μας και προφορικά στον πρόεδρο του Δ.Σ.) 
Σε περίπτωση που επιμένετε να συζητηθεί θεωρείστε μας απόντες. 
Δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας αυτή την μεθόδευση. 
Εσείς παίρνεται την ευθύνη για την απόφαση και εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη να ενημερώσουμε τους κατοίκους και να τους καλέσουμε σε αγώνα για να μην υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια. 

ΘΕΜΑ 2ο 
Έκφραση γνώμης επί της τροποποίησης της με αρ. πρωτ. 144974/8-6-2005 ΚΥΑ έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του λιμένα Ηγουμενίτσας ως προς την εκμετάλλευση λατομείου στη θέση Μύλοι.  -Εισηγητής: Δήμαρχος. 

Το θέμα είναι γνωστό και πολύ συζητημένο. Δεν είναι πρώτη φορά που η εταιρεία ζητά την εκμετάλλευση του λατομείου για την κατασκευή του λιμανιού. Είναι δε γνωστό από προηγούμενες αποφάσεις που το Δ.Σ απάντησε θετικά, ότι η εταιρεία δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της για έργα ανάπλασης του περιβάλλοντος κλπ. 
Για αυτό και συντασσόμαστε με την αρνητική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Αγίας Μαρίνας και καταψηφίζουμε. 

ΘΕΜΑ 3ο 
Άδεια έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας για κατασκευές σε κοινόχρηστο χώρο στην παραλιακή ζώνη Συβότων.  -Εισηγητής: Δήμαρχος. 

Πρόκειται έργο αναγκαίο μπροστά στο καλοκαίρι. Πρέπει το έργο να ολοκληρωθεί. 
Ψηφίζουμε την εισήγηση του Δημάρχου. 

Ηγουμενίτσα 17/3/2020 
Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» 
Δώρης Δήμας 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου