Ηγουμενίτσα: Δημοτικό Συμβούλιο δια ...περιφοράς! Να μη γίνει συνήθεια...! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ηγουμενίτσα: Δημοτικό Συμβούλιο δια ...περιφοράς! Να μη γίνει συνήθεια...!

Ηγουμενίτσα: Δημοτικό Συμβούλιο δια ...περιφοράς! Να μη γίνει συνήθεια...!

Η πανδημία του κορωνοιού έχει αναστατώσει ολόκληρη την κοινωνία, αλλά επίσης δημιουργεί και προβλήματα στη δημόσια διοίκηση, αλλά και στα πολιτικά όργανα. 
Ένα πρώτο δείγμα διαπιστώσαμε στο Δήμο Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Το Δ.Σ. Ηγουμενίτσας είχε προγραμματισμένη συνεδρίαση για τις 16/3 με  14 θέματα στην ημερήσια διάταξη. 
Στις 16 του μήνα όπου και ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση εστάλη μήνυμα από το γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι αυτό θα γίνει δια περιφοράς. Δηλαδή, θα σταλούνε τα θέματα με email και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα τοποθετηθούνε (;;;) και θα ψηφίσουνε είτε με email ή τηλεφωνικά...!
Αυτό προβλέπεται από τη νομοθεσία, σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως αυτή που ζούμε, αλλά δημιουργεί πολλά προβλήματα στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, δεδομένου ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να γινει συζήτηση και διάλογος για σημαντικά θέματα του Δήμου, παρά μόνον να ψηφίσουνε οι σύμβουλοι, θετικά ή αρνητικά! 

Έτσι λοιπόν ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση και την επόμενη μέρα, Τρίτη 17/3 οι δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν να ψηφίσουνε τις εισηγήσεις της δημοτικής αρχής για 3 μόνο θέματα που κρίθηκαν επείγοντα.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Γόγολος, Δημητρίου, Δήμας) έδωσαν στη δημοσιότητα τις τοποθετήσεις τους, (τις δημοσιεύουμε σε επόμενες αναρτήσεις) αλλά και το τι ψήφισαν στα εν λόγω θέματα, κάτι που δεν έχει κάνει ακόμη η δημοτική αρχή...! Αναμένουμε ενημέρωση λοιπόν για  το τι εισηγήθηκε η δημοτική αρχή για τα συγκεκριμένα ζητήματα και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας!

Οι εξελίξεις με την πανδημία τρέχουνε πολύ γρήγορα και τα μέτρα που λαμβάνονται καθημερινά είναι πολλά και σοβαρά. Δε μπορούμε να κατηγορήσουμε τη δημοτική αρχή ότι επιχειρεί να περάσει εν κρυπτώ θέματα με αυτή την τακτική. Πιστεύουμε όμως ότι πλέον θα έχει το χρόνο να οργανώσει την επόμενη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη ή όποιο άλλο ψηφιακό τρόπο, κάτι που επίσης προβλέπεται από την πρόσφατη ΠΝΠ. 
Άλλωστε ο Δήμος μας συμπεριλαμβάνεται στου "έξυπνους Δήμους", μια τηλεδιάσκεψη δε μπορεί να οργανώσει;;
Προτείνουμε μάλιστα να γίνεται και απευθείας μετάδοση στο αναβαθμισμένο site του Δήμου, για να παρακολουθούν και οι δημότες. Τον περίσσιο χρόνο που έχουμε ας ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με τα κοινά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου