Συμβουλές για γονείς με τα παιδιά στο σπίτι - Της Αγγελικής Τζοβάρα - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Συμβουλές για γονείς με τα παιδιά στο σπίτι - Της Αγγελικής Τζοβάρα

Συμβουλές για γονείς με τα παιδιά στο σπίτι - Της Αγγελικής Τζοβάρα

Γράφει η Αγγελική Τζοβάρα
Ψυχολόγος - Ψυχοθεαπεύτρια

Βαδίζοντας στην δύσκολη αυτή περίοδο του εγκλεισμού από την πανδημία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν καθημερινά τις εκφάνσεις του περιορισμού στο σπίτι. Είναι απόλυτα ανθρώπινο να αισθάνεται κανείς κοινωνική απομόνωση λόγω της πρωτόγνωρης αυτής της κατάστασης. Οι γονείς καλούνται να διαχειριστούν και τον περιορισμό των παιδιών κάθε ηλικίας στο σπίτι. 

Τα παιδιά έχουν μάθει σε μια προγραμματισμένη καθημερινότητα επομένως διατηρώντας την είναι εξαιρετικά σημαντικό. Καθίστε μαζί με τα παιδιά σας και συζητήστε μαζί τους για τη δημιουργία του καθημερινού προγράμματος. Βάλτε καθημερινούς στόχους. Μερικές δραστηριότητες είναι η μαγειρική, τα καλλιτεχνικά ή το παιχνίδι παντός είδους. Χωρίστε δραστηριότητες και δώστε χώρο ο ένας στον άλλον. 

Η εκμάθηση μέσω διαδικτύου αποτελεί επίσης έναν έξυπνο τρόπο να εκπαιδευτεί κανείς σε ένα οποιοδήποτε πεδίο του ενδιαφέροντός του. Παράλληλα καλό θα ήταν, στα πλαίσια του καθημερινού προγραμματισμού, τα διαδικτυακά ραντεβού με φίλους των παιδιών σε ομαδικές συνομιλίες. 

Πολεμήστε την ανία με τη βοήθεια των παιδιών σας ανακαλύπτοντας τι σκέφτονται τα παιδιά σας. Θυμηθείτε ότι τα παιδιά είναι ευρηματικά με ζωηρή φαντασία και μέσα σε αυτές τις ομολογουμένως δύσκολες στιγμές υπάρχει η μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε τα παιδιά σας ακόμα περισσότερο. 

Προσπαθήστε να επικεντρώνεστε στα θετικά νέα και τις πιο ευχάριστες ειδήσεις ώστε να μην μεταφέρετε επιπλέον στρες στα παιδιά και να μην προβάλλετε την κατάσταση στο απώτερο μέλλον έχοντας στο μυαλό σας ότι πρόκειται για προσωρινές συνθήκες. 

Μείνετε σε επαφή επικοινωνώντας με τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Επιδοθείτε σε δραστηριότητες που σας προσφέρουν ευχαρίστηση και αίσθημα νοήματος. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου