Ανακοίνωση του Γ. Γόγολου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Ανακοίνωση του Γ. Γόγολου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου

Ανακοίνωση του Γ. Γόγολου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2019 κατόπιν σχετικής ερώτησης του επικεφαλής κ. Γιάννη Κ. Γόγολου, ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε για την πορεία των ερευνών της υπόθεσης απώλειας του υπηρεσιακού φακέλου από το ΚΕΠ του Δήμου, ο οποίος περιείχε έγγραφα σχετιζόμενα με την διαδικασία έκδοσης ΑΜΚΑ.
Ανέφερε ότι, «επειδή έχει αρχίσει η διενέργεια της ΕΔΕ, δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει κανένα στοιχείο, ούτε την εντολή κατεύθυνσης την οποία εξετάζει ο ορισθείς υπάλληλος, στο πλαίσιο της ΕΔΕ».
Επίσης, ανέφερε ρητά για το ίδιο θέμα διενεργείται και εξέταση από την Εισαγγελία, στο πλαίσιο της οποίας ο κ. Δήμαρχος έχει ήδη καταθέσει ως μάρτυρας (κατά δήλωσή του).
Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την εξέλιξη αυτή, επισημαίνοντας ότι η παράταξή μας, από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ως τη μόνη αρμόδια υπηρεσία για να διερευνήσει ουσιαστικά το εν λόγω ζήτημα. Υπενθυμίζουμε ότι ούτε η Δημοτική Αρχή, ούτε άλλη παράταξη είχε υποστηρίξει αυτή μας την πρόταση.
Στην ίδια συνεδρίαση, ο κ. Δήμαρχος, απαντώντας σε σχετική ερώτησή που αφορά την γραμματειακή υποστήριξη των Κοινοτικών και Τοπικών Συμβουλίων, ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει την παρουσία υπαλλήλων του Δήμου, ως γραμματέων σε συνεδριάσεις. Με τον τρόπο αυτό οδηγεί σε αδιέξοδο τη λειτουργία των Συμβουλίων και θέτει σε κίνδυνο τη νομιμότητα των συνεδριάσεων και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Για το λόγο αυτό, τον καλούμε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που του δίνει ο νόμος, ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία γραμματέων στις συνεδριάσεις των Συμβουλίων.
Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του θέματος και θα επανέλθουμε, στην ανάγκη προσφεύγοντας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου