Κλείνουν τα σχολεία σε Γκρίκα - Ψάκα, Κεστρίνη και Μαζαρακιά - Έρχεται η ανάπτυξη - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Κλείνουν τα σχολεία σε Γκρίκα - Ψάκα, Κεστρίνη και Μαζαρακιά - Έρχεται η ανάπτυξη

Αναστέλλεται η λειτουργία 22 Νηπιαγωγείων και 13 Δημοτικών στην Ήπειρο για το σχολικό έτος 2019-2020 με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Στη Θεσπρωτία κλείνουν τα νηπιαγωγεία, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς και τα Δημοτικά, Γκρίκας - Ψάκας, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς.  
Η αναστολή λειτουργίας των παρακάτω σχολικών μονάδων γίνεται είτε λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού, είτε λόγω μη συμπλήρωσης του ελάχιστου απαιτούμενου μαθητικού δυναμικού και ύπαρξης δυνατότητας μεταφοράς του σε όμορες σχολικές μονάδες. 
Η συντελούμενη εδώ και χρόνια ερήμωση της ελληνικής υπαίθρου έχει τις ανάλογες συνέπειες, οι οποίες αναμένεται να εντείνουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα, δεδομένου ότι εφόσον δεν υπάρχουνε σχολικές μονάδες αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για νέα ζευγάρια να επιλέξουν να μείνουνε στα χωριά τους. Και δεν μιλάμε πλέον για μικρά απομακρυσμένα χωριά, διότι σε αυτά έχουνε κλείσει οι σχολικές μονάδες εδώ και χρόνια. Πλέον κλείνουνε σχολεία σε μεγάλα και εύπορα χωριά, όπως της Κεστρίνης! Όσοι κάνουνε λόγο εδώ και χρόνια για ...ανάπτυξη, αυτά τα βλέπουνε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου