Φουντώνουν οι διαμαρτυρίες για την εξόρυξη πετρελαίου στην Ήπειρο - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Φουντώνουν οι διαμαρτυρίες για την εξόρυξη πετρελαίου στην Ήπειρο


Μια ακόμη εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, διοργάνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας. Αυτή τη φορά απέκλεισαν αιφνίδια τις εγκαταστάσεις των πολυεθνικών εταιριών REPSOL-ENERGEAN OIL&GAS-GEOTEC στη Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων, με τη συνδρομή της Greenpeace, συνοδεία …κλαρίνου, για να καταστήσουν σαφές ότι η Ήπειρος, η φύση και ο χαρακτήρας της περιοχής, δε συνάδει με εξορυκτική δραστηριότητα. 
Σε ανακοίνωσή της η Ομάδα Πρωτοβουλίας, σχετικά με τη χθεσινή διαμαρτυρία, αναφέρει:
«Σήμερα στα Γιάννενα οι ήχοι των ελικοπτέρων και των γεωτρύπανων σώπασαν!
Σήμερα, τον πρώτο λόγο είχε το κλαρίνο ως σύντροφός μας στην κοινή μας δράση με την Greenpeace (αποκλεισμός των εγκαταστάσεων των REPSOL-ENERGEAN OIL&GAS-GEOTEC στη Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων) σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην έρευνα για εξόρυξη υδρογονανθράκων που πρέπει να σταματήσει ΑΜΕΣΑ!!
Δεν έχουμε άλλο χρόνο αδέρφια!!
Ας ενώσουμε τις φωνές μας και την αγάπη μας για τον τόπο μας και ας αποτρέψουμε αυτό το μεγάλο κακό που πάει να γίνει, ΤΩΡΑ!!!
Τα παραδείγματα ρύπανσης και περιβαλλοντικής καταστροφής από τις πετρελαϊκές εταιρίες στον παγκόσμιο χάρτη είναι αμέτρητα!! Η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και της υγείας των κατοίκων στις περιοχές όπου πραγματοποιούνται δραστηριότητες εξόρυξης, τεράστια!! ΠΡΕΠΕΙ να τους σταματήσουμε ΤΩΡΑ!! Μετά κανείς δε θα έχει δικαίωμα να λέει πως δε γνώριζε...!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ από καρδιάς όλα τα μέλη και τους χιλιάδες συνανθρώπους μας, από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό που μας στήριξαν σε αυτή τη δράση με το να διαδώσουν το μήνυμα μας παντού!! Ευχαριστούμε πολύ και την Greenpeace για την άψογη συνεργασία και το σεβασμό που έδειξαν από αρχής, δίνοντας πάντα τον πρώτο λόγο σε εμάς, για αυτή τη δράση, ως πολίτες εκπροσώπους ενός μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας πριν από κάθε τους βήμα. Για τη συγκεκριμένη δράση δυστυχώς δεν ήταν εφικτό να ανακοινωθεί προηγουμένως δημόσια, αφού ήταν κάτι που θα προετοίμαζε τις πετρελαϊκές εταιρείες και δε θα είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ο αγώνας συνεχίζεται και κλιμακώνεται με νέες ακόμα μεγαλύτερες δράσεις και πολλές συνεργασίες! Επισημαίνουμε πως θα συνεχίσουμε να προβάλουμε το τεράστιο ζήτημα της έρευνας - εξόρυξης υδρογονανθράκων, με κάθε τρόπο, οπουδήποτε μας δίνεται η ευκαιρία!! Αυτή ήταν μια πολύ βασική αρχή της ομάδας μας από την ημέρα που δημιουργήθηκε και μένουμε πιστοί σε αυτό!!
ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου