Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπόθεση του χαμένου φακέλου από το ΚΕΠ ζήτησε η παράταξη του Γιάννη Γόγολου - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπόθεση του χαμένου φακέλου από το ΚΕΠ ζήτησε η παράταξη του Γιάννη Γόγολου

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπόθεση του χαμένου φακέλου από το ΚΕΠ ζήτησε η παράταξη του Γιάννη Γόγολου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ 
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας, ήρθε στο φως της δημοσιότητας η περίεργη υπόθεση της απώλειας υπηρεσιακού φακέλου από το Κ.Ε.Π. του Δήμου, μια υπόθεση η οποία προξενεί πολλά ερωτήματα για τις συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας του Δήμου και έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, των μέσων μαζικής ενημέρωσης της περιοχής μας αλλά και της Αθήνας, ακόμα και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.). Στις δύο πρώτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της νέας δημοτικής περιόδου, θέσαμε συγκεκριμένες ερωτήσεις προς τον κ. Δήμαρχο, για το τι σκοπεύει να πράξει ώστε να αποσαφηνιστούν τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης. Ουδέποτε πήραμε σαφείς απαντήσεις. Με γενικολογίες απαντήθηκαν και ερωτήματα που θέσαμε, σε επίσκεψη αντιπροσωπείας της Παράταξης, στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου από την οποία προέκυψε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. 
Συνεπώς, αφού η χρησιμότητα της διαδικασίας ερωτήσεων προς τον κ. Δήμαρχο, που προβλέπει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, εξάντλησε τη χρησιμότητά της, λόγω της πεισματικής άρνησης του κ. Δημάρχου να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, προχωρήσαμε στην αξιοποίηση της δυνατότητας που δίνει η σχετική νομοθεσία και ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου: Να ζητήσουμε δηλαδή τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με συγκεκριμένα θέματα Ημερήσιας Διάταξης, προκειμένου να μπορέσουμε να πετύχουμε την οργανωμένη συζήτηση του θέματος αυτού στο ανώτατο συλλογικό όργανο του Δήμου. Αν και διαθέτουμε τη δύναμη του 1/ 3 των μελών του Συμβουλίου – που απαιτεί ο Νόμος – για την υποβολή του αιτήματος, θεωρώντας ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί ευρύτερα την κοινωνία της πόλης, απευθυνθήκαμε και στις άλλες δύο Δημοτικές Παρατάξεις των συνδυασμών της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δηλαδή την «Ανοικτή Πόλη» του κ. Θωμά Δημητρίου και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του κ. Δώρη Δήμα, προκειμένου να προσυπογράψουν το αίτημα. Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκε μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση». 
Στο συγκεκριμένο αίτημα, υπάρχει και ένα δεύτερο θέμα προς συζήτηση, εξίσου σοβαρό και σημαντικό για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου και των Κοινοτήτων: Είναι η ενεργοποίηση της διαδικασίας των πάγιων προκαταβολών, μέσω των οποίων θα μπορούν να αντιμετωπιστούν με αμεσότητα και ευελιξία, σημαντικά και επείγοντα προβλήματα της καθημερινότητας όπως η αποκατάσταση ζημιών στα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης – ηλεκτροφωτισμού κ.α., η επισκευή εγκαταστάσεων παιδικών χαρών όταν υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας των παιδιών, εργασίες καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων κ.τ.λ. 
Έτσι, με αίτημα που υπεβλήθη σήμερα οι Δημοτικές Παρατάξεις των Συνδυασμών «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» και «Λαϊκή Συσπείρωση», ζητούν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον καθορισμό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με τα ακόλουθα θέματα Ημερήσιας Διάταξης: 
- Συζήτηση και υποβολή πρότασης προς τον Δήμο, για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης απώλειας υπηρεσιακού φακέλου στο Κ.Ε.Π. του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
- Συζήτηση και υποβολή πρότασης προς τον Δήμο για την εκκίνηση της διαδικασίας σύστασης πάγιας προκαταβολής στις Κοινότητες, σύμφωνα με τις διατάξεις της Απόφασης με αριθμό 62038 (ΦΕΚ τ. Β΄ 3440/ 11 – 9 – 2019) του Υφυπουργού Εσωτερικών. 
Επισημαίνουμε ότι η ανταπόκριση του Δήμου στο αίτημά μας έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, βάσει της σχετικής νομοθεσίας. Ελπίζουμε ότι θα δοθεί η ευκαιρία να συζητηθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα δύο σημαντικά αυτά θέματα. Και κυρίως να απαντηθούν τα κρίσιμα ερωτήματα που αιωρούνται στην τοπική κοινωνία, τα οποία συμβάλλουν στην ενίσχυση ενός κλίματος έλλειψης εμπιστοσύνης και καχυποψίας για τη λειτουργία του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου