Ανθούλα Τζάνη: Γιατί είμαι υποψήφια! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Ανθούλα Τζάνη: Γιατί είμαι υποψήφια!


Δεν θα σας πω τι δουλειά κάνω, τι έχω σπουδάσει, τι έχω προσφέρει ως εθελόντρια!!! Δεν σας ενδιαφέρει και δεν θα πρέπει να σας ενδιαφέρει για έναν υποψήφιο. Είμαι απλά η Ανθούλα και είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ηγουμενίτσας με τον συνδυασμό « Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» με υποψήφιο δήμαρχο τον κύριο Γιάννη Γόγολο. 
Είμαι υποψήφια για πολλούς λόγους. Αυτό θα πρέπει να σας ενδιαφέρει!!!
Είμαι υποψήφια γιατί είμαι μια γυναίκα που έζησε τα παιδικά της χρόνια σε μια άλλη Ηγουμενίτσα. Που είχα ένα Δρέπανο όμορφο να κάνω τα μπάνια μου, και να διασκεδάζω με την παρέα μου. Που βγαίναμε «στη βόλτα» τα βράδια μας και έσφυζε από ζωή. Που έπαιζα μπάσκετ στα γηπεδάκια. Που μαζευόμασταν στην παιδική χαρά της πόλης μας και ξεχνούσαμε να φύγουμε, γιατί η παιδική χαρά ήταν όαση τότε. Που παίζαμε στις γειτονιές και δεν είχαμε φόβο. Που πρωτοείδα τον άντρα μου ένα καλοκαίρι σε μια βραδιά χορού που διοργάνωνε ο δήμος μας στα «πλακάκια». Που συμμετείχα στα πολιτιστικά του δήμου μας, είτε στη θεατρική ομάδα του, είτε στη χορευτική, είτε στα αθλήματα που μας προσέφερε Ο ΔΗΜΟΣ. 
Είμαι υποψήφια γιατί μεγάλωσα και έγινα μάνα δυο παιδιών. Που δεν έχουν Δρέπανο να κάνουν τα μπάνια τους και να διασκεδάσουν, που δεν έχουν βόλτα να βγουν, που δεν μπορούν να παίξουν μπάσκετ στα γηπεδάκια, που δεν έχουν παιδική χαρά να παίξουν, που δεν μπορώ να τις αφήσω να βγουν στη γειτονιά να παίξουν γιατί φοβάμαι τα πάντα, που δεν έχουν πολιτιστικές βραδιές, που δεν έχουν πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου να ασχοληθούν. 
Είμαι υποψήφια γιατί η εθελοντική μου δράση με άλλες μαμάδες με γέμισε απογοήτευση για το πώς βλέπουν την πόλη μας. Που δεν έχουμε ένα σημείο να βρεθούμε και να μιλήσουμε, που αισθανόμαστε λίγες απέναντι στα παιδιά μας, γιατί κάποιοι απλά δεν ενδιαφέρθηκαν και δεν θα ενδιαφερθούν για τα παιδιά μας.
Είμαι υποψήφια γιατί είμαι ενεργός πολίτης αυτής της πόλης και δεν θέλω να βλέπω να την ρημάζουν. Γιατί η καρέκλα είναι βολική, αλλά αν δεν σηκωθείς από αυτήν να διεκδικήσεις και να παλέψεις τίποτα δεν θα κάνει κανένας. 
Είμαι υποψήφια γιατί βαρέθηκα να περιμένω να δω μια εξέλιξη σε αυτήν την πόλη, και απλά να βλέπω ανθρώπους να βολεύονται. Γιατί ο καναπές δεν με κρατάει σε καμία βόλεψη. Πρέπει εγώ να παλέψω για το καλύτερο, να παραμερίσω ανθρώπους που στέκονται εμπόδιο στα σχέδια μου και να κάνω κάτι προς όφελος του συνόλου. Μέσα στο σύνολο είμαι κι εγώ, και τα παιδιά μου και η οικογένεια μου, και οι οικογένειες αυτού του Δήμου. 
Είμαι υποψήφια γιατί αηδίασα να βλέπω ανθρώπους να μην προσφέρουν τίποτα και να καρπώνονται αξιώματα. Γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι επάγγελμα, δεν είναι ευκαιρία για προσωπικά οφέλη, δεν είναι μέσο βολέματος δικών μας ανθρώπων, ρουσφετιών και αναθέσεων. 
Είμαι υποψήφια γιατί δεν ανέχομαι πλέον ανθρώπους που ζούνε στον δικό τους κόσμο, θεωρώντας πως έπραξαν τα μέγιστα στο δήμο μας, και απλά δεν έκαναν τίποτα γι’ αυτόν. Γιατί με προσβάλει να θεωρούν ότι είμαι ανόητη και πως μπορούν να συνεχίσουν να με κοροϊδεύουν ότι πάνε τον τόπο μου μπροστά. Γιατί δεν ανέχομαι άλλο να πληρώνω τους παχυλούς μισθούς προέδρων που εν μια νυκτί διπλασιάστηκαν. Γιατί νευριάζω να βλέπω ανθρώπους σε θέσεις «ισχύος» και να αναρωτιέμαι από πού και ως πού. 
Είμαι υποψήφια γιατί τα «βραβεία» δεν βοηθάνε τους συμπολίτες μας, αλλά γεμίζουν με ψευδαισθήσεις, γιατί θέλω να έρχομαι στη δουλειά μου και να μην χρειάζομαι 1 ώρα να παρκάρω, γιατί θέλω να πετάξω τα σκουπίδια μου στον κάδο που είναι πίσω από το γραφείο μου, και όχι να τα κάνω βόλτα στην πόλη με την ελπίδα ότι θα βρω έναν άδειο κάδο. Γιατί θέλω να πάω τα παιδιά μου να παίξουν στην πλατεία χωρίς εξοπλισμό μότο κρος με φόβο μη πέσουν και τσακιστούν στο τσιμέντο, γιατί θέλω μια παιδική χαρά που να μπορώ να είμαι ήσυχη και να αισθανθώ ασφάλεια. Γιατί θέλω το βράδυ φώτα στους δρόμους, γιατί θέλω να σταματήσω να πληρώνω συνεργεία για το αυτοκίνητο μου που τσακίζεται στις λακκούβες, γιατί θέλω να πληρώνω νερό όσο μου αναλογεί, και όχι όσο χρειάζονται για να καλύψουν τα χρέη τους.
Γιατί θέλω να χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες του Δήμου χωρίς χρειαστεί να πάω 30 φορές για μια δουλειά μιας ώρας. Γιατί θέλω η φίλη μου που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο να μπορεί να κινηθεί στη πόλη μας, γιατί θέλω οι φίλες μου που δεν έχουν βοήθεια και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν νταντάδες και «ΚΔΑΠ» να μπορούν να αφήσουν κάπου τα παιδιά τους. Γιατί θέλω να υπάρξει αξιοκρατία σε όλα, γιατί δεν με ενδιαφέρει αν ο ταδε είναι κουμπάρος του δείνα και πρέπει να τον εξυπηρετήσουμε με όποιο κόστος για το σύνολο. Γιατί θυμώνω να βλέπω δημοτικές αρχές και υποψηφίους να με θυμούνται μόνο την προεκλογική περίοδο και να τους τρέχουν τα σάλια όταν βλέπουν ψηφοφόρους στο δρόμο. Δεν είμαι μια ψήφος στην κάλπη κύριοι, είμαι δημότης αυτού του δήμου και απαιτώ πλέον όπως με χαιρετάτε την προεκλογική περίοδο και είστε όλο αυτιά να ακούσετε τα προβλήματα μου, να το κάνετε και μετά τις εκλογές.
Κυρίως όμως είμαι υποψήφια γιατί ξέρω ότι αυτός ο τόπος θέλει ανθρώπους που να τον αγαπάνε, που σέβονται πρώτα τον εαυτό τους, που σέβονται τους συμπολίτες μας, που δεν έχουν προσωπικές βλέψεις, που έχουν όραμα για τον δήμο μας, που θέλουν να προσφέρουν είτε είναι πίσω από τα φώτα είτε μπροστά, που θα δίνουν λόγο στους πολίτες του τόπου μας, που θα ακούνε και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Και ξέρω πως αυτή η «ομάδα» το μπορεί, και γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα να είμαι με αυτήν την ομάδα υποψήφια. Μας βλέπετε κάθε μέρα δίπλα σας όλους, και θα συνεχίσετε να μας βλέπετε και την επόμενη των εκλογών όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα!!!!
Θα κλείσω με μία κουβέντα που μου είπε ένας συμπολίτης μας… «ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΎΣΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ ΑΠΟΎΣΑ, ΑΔΙΆΦΟΡΗ, ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ ΠΟΥ ΚΆΝΕΙ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΊΣΕΙ ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΜΑΣ…»
Ας αναλογιστούμε όλοι λοιπόν τι θέλουμε για τον δήμο μας, και ας πάμε να εκλέξουμε ανθρώπους που θα κάνουν το καλύτερο για όλους μας, παραμερίζοντας τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα και όλοι μαζί «Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να αλλάξουμε το Δήμο μας, με λόγια απλά, με συγκεκριμένες προτάσεις, με την συμμετοχή του πολίτη…» 

Τζάνη Ανθούλα
Λογίστρια – Φοροτεχνικός
 
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
με το συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot