Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου με τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δρ. Αναστάσιο Τσίνα - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου με τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δρ. Αναστάσιο Τσίνα


Στο πλαίσιο της Τοπικής Εκδήλωσης/Ημερίδας Ενημέρωσης που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για το έργο ECOFISH την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αλέκος Πάσχος είχε την τιμή να συναντηθεί με τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αρμόδιο για την συνένωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου Δρ. Αναστάσιο Τσίνα, καθώς και την Κοσμήτορα της Γεωπονικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δρ. Αθηνά Τζόρα, οι οποίοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.
Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας πριν την υλοποίηση της εκδήλωσης, με κύρια θέματα συζήτησης τη συνένωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου, και τη διερεύνηση δυνατοτήτων περαιτέρω συνεργασιών μεταξύ Επιμελητηρίου και Πανεπιστημίου.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον πλέον αρμόδιο για τη συνένωση των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων καθώς και για τη νέα πραγματικότητα που θα ισχύσει από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά για τον παράρτημα πλέον, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην πόλη της Ηγουμενίτσας.
Επιπλέον ο κ. Αντιπρύτανης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για την Απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να ξεκινήσουν τα διετή προγράμματα εκπαίδευσης κατάρτισης υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου.
Το ένα εκ των τριών προγραμμάτων που θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα είναι το πρόγραμμα της Ιχθυοκομίας. Θα ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα στις παλαιές εγκαταστάσεις του Τμήματος Ιχθυοκομίας, σε αγαστή συνεργασία με το Σύλλογο Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας μέσω προγραμματικής σύμβασης προκειμένου να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εμπειρία των ανθρώπων της παραγωγής που θα κληθούν να εκπαιδεύσουν τους σπουδαστές.
Σε αυτά τα τμήματα θα φοιτούν απόφοιτοι των ΕΠΑΛ της χώρας, θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις αλλά βάσει κριτηρίων (πχ επιδόσεις στο ΕΠΑΛ, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια), θα πραγματοποιούν τρίμηνη πρακτική άσκηση στις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας του νομού και με την αποφοίτησή του θα λαμβάνουν αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό Μετα-Λυκειακής εκπαίδευσης.  
Η συνάντηση επιβεβαίωσε την αγαστή συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και την πρόθεση επέκτασής της κατά το επόμενο διάστημα προς το κοινό συμφέρον, ακαδημαϊκό – ερευνητικό και επιχειρηματικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου