ΛΑΣΥ εναντίον Καχριμάνη για τα αγροτικά προβλήματα - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

ΛΑΣΥ εναντίον Καχριμάνη για τα αγροτικά προβλήματα

ΛΑΣΥ εναντίον Καχριμάνη για τα αγροτικά προβλήματα

Στον απόηχο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και της συζήτησης των αγροτικών προβλημάτων, η Λαϊκή Συσπείρωση δια του επικεφαλής της Γιώργου Πρέντζα, καυτηριάζει τη στάση και τις τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη.

Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρεται:

Η συζήτηση για τα προβλήματα αλλά και τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων που κατέθεσαν οι ίδιοι στο Π.Σ. και επανακατέθεσε η ΛΑ.ΣΥ., κατέληξε με την κατασυκοφάντησή τους από την περιφερειακή αρχή ως ανόητων. Χαρακτηριστική ήταν η δικαιολόγηση του κ. Καχριμάνη, στο γιατί διαφωνεί με το σύνολο των αιτημάτων των αγροτών, πλην των ελληνοποιήσεων: «…διαφωνώ με όλα τα αιτήματά τους, πλην των ελέγχων στις ελληνοποιήσεις. Οι αγρότες δεν ξέρουν πιο είναι το σωστό, εσείς οι περιφερειακοί σύμβουλοι που μάθατε τώρα από εμένα, να βγείτε να τους το πείτε….». 

Μια τοποθέτηση που θύμισε περισσότερο κατήχηση θρησκευτικού ηγέτη σε αποστόλους που πρέπει να «διορθώσουν την πλάνη του ποίμνιου». Τοποθέτηση που έγινε αποδεκτή από το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων της περιφερειακής αρχής!!!!!.

Χρειάζεται απύθμενο θράσος και πολιτική εχθρότητα να τοποθετείται με αυτόν τον τρόπο απέναντι στο σύνολο των αγροτοκτηνοτρόφων που κινητοποιούνται, επειδή η πολιτική ξεκληρίσματός τους από ΕΕ-κυβέρνηση προς όφελος όσων συγκεντρώνουν γη και παραγωγή σε λίγα χέρια πλέον έχει γίνει ορατή σε όλους. Προφανώς η περιφερειακή αρχή θεωρεί ανόητη και τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού που στηρίζει τον αγώνα επιβίωσης των αγροτοκτηνοτρόφων, κατανοώντας ότι αλήθεια των αιτημάτων τους καθορίζει και το δικαίωμα του λαού να τρώει φθηνά και υγιεινά προϊόντα.

Η περιφερειακή αρχή διένειμε στους περιφερειακούς συμβούλους κείμενο με «σημεία της εισήγησης του περιφερειάρχη», κείμενο που δεν έδωσε όμως στη δημοσιότητα (το κοινοποιούμε).

Σε αυτό η περιφερειακή αρχή ξεπέρασε και την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό σε διαστρεβλωτική προπαγάνδα και παρουσίασε ως «μέτρα που αμβλύνουν τις δυσκολίες, συμβάλλοντας στο κόστος παραγωγής» τα μέτρα που χαρακτήρισαν ως «ασπιρίνη για τον καρκίνο» οι αγροκτοκτηνοτρόφοι απ΄άκρη σ΄άκρη σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα για να κρύψει το γεγονός ότι υπηρέτησε πιστά εδώ και μια δεκαετία την πολιτική της ΚΑΠ και όλων των κυβερνήσεων, εξαφάνισε και τους ενόχους του εγκλήματος που διαπράττεται απέναντι στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους και τους καταναλωτές αλλά και τους κερδισμένους εμποροβιομήχανους από αυτό το έγκλημα.

«Ο αγροτικός τομέας είναι αυτός που πληρώνει κάθε κρίση: είτε είναι κλιματική, είτε είναι πολεμική, είτε είναι ενεργειακή» αναφέρει το εισηγητικό κείμενο. Με αυτή την άθλια παραδοχή εξαφανίζει τους ενόχους:: ΕΕ-κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-περιφέρειες 
1ον για την απουσία αντιπλημμυρικής θωράκισης που έπνιξε τη Θεσσαλία και μπορεί να πνίξει και την Ήπειρο, 
2ον για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και το χρηματιστήριο ενέργειας που εκτόξευσαν τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, 
3ον το σχέδιο της πράσινης μετάβασης προς όφελος των «πράσινων αρπακτικών» που «κλέβουν» γη υψηλής παραγωγικότητας για να τοποθετήσουν φωτοβολταϊκά και καταστρέφουν την κτηνοτροφία με τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε κάθε βουνοκορφή 
4ον την κοπή νέου χρήματος για την ενίσχυση μονοπωλιακών ομίλων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης που εκτόξευσε τον πληθωρισμό 
5ον τον πράσινο ενεργειακό μετασχηματισμό της οικονομίας που στηρίζεται στο πανάκριβο αμερικάνικο LNG και την βίαιη απολιγνιτοποίηση της χώρας 
6ον την ενεργή εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ με τη Ρωσία που οδηγεί την ΕΕ σήμερα να διαθέτει επιπλέον 50δις στήριξη στον Ζελένσκι, αλλά δεν έχει φράγκο για τους αγροτοκτηνοτρόφους των οποίων η ενίσχυση θα δημιουργήσει δημοσιονομική ανισσοροπία !!!!

Πέρα από τους ενόχους κρύβει όμως και τους προκλητικά κερδισμένους από το έγκλημα. Στο κείμενό της εμφανίζει ότι οι ΚΑΠ και οι ενισχύσεις της «κράτησαν ζωντανές καλλιέργειες και μονάδες οι οποίες αλλιώς θα είχαν κλείσει». Παρουσιάζοντας την αλήθεια με το κεφάλι κάτω και τα πόδια επάνω, κρύβει ότι οι ενισχύσεις από την ΚΑΠ δίνονται μόνοι και μόνο για να μπορούν οι βιομηχανίες και οι μεγαλέμποροι να αγοράζουν πάμφθηνα την πρώτη τους ύλη και να πουλάνε σε εμάς πανάκριβα προίόντα μεταποίησης, για να εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη.

Σήμερα γίνεται ορατό από όλους τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους ότι το δηλητήριο της ΚΑΠ που στέρησε από τη χώρα μας την επάρκεια παραγωγής σε γάλα, κρέας, ζάχαρη και φρούτα είναι αυτό που τους βούτηξε στα χρέη και τώρα έρχεται να αποτελειώσει το ξεκλήρισμα τους μετατρέποντας τους στην καλύτερη περίπτωση σε εργάτες στη γη και τα κοπάδια που κάποτε είχαν.

Σε αυτή τη φάση η περιφερειακή αρχή επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό των ΤΟΕΒ, διότι τώρα η διαχείριση του νερού με το σχέδιο ΥΔΩΡ2.0 που έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση, γίνεται στόχος να περάσει με ΣΔΙΤ σε ιδιώτες. Σε αυτή τη φάση η περιφερειακή αρχή πρωτοστατεί στα σχέδια αναβάθμισης της αγροτικής παραγωγής ακριβείας, με χρήση υψηλής τεχνολογίας με τη διαμεσολάβηση τραπεζών, σχέδια στα οποία χωράνε λίγοι μεγάλοι επιχειρηματίες και σε καμία περίπτωση η καταχρεωμένοι βιοπαλαιστές.

Την ταύτιση τους με τη στρατηγική επιβίωσης των μεγάλων επιχειρηματιών έδειξαν για μια ακόμη φορά οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στο Π.Σ., οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν από τα αιτήματα των 40 μπλόκων σε όλη τη χώρα ζητώντας να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο οι αγροτοκτηνοτρόφοι. Όλοι καταλαβαίνουν ότι ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο μπορούν να πετύχουν όσοι δεν έχουν χρέη και έχουν εγγυήσεις για δανεισμό, δηλ. οι μεγάλοι παίχτες.

Τίποτα δεν μπορούν να περιμένουν από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ οι βιοπαλαιστές. Είναι αυτοί που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο που περιέκοψε την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, είναι αυτοί που ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο τη νέα ΚΑΠ το 2020, για να ολοκληρωθεί το ξεκλήρισμά τους. Είναι αυτοί που μαζί με τη ΝΔ οδήγησαν να μαραζώσει η ύπαιθρος και τα χωριά της Ηπείρου καθιστώντας τα χωρίς ΚΥ, χωρίς παιδικούς σταθμούς και σχολεία, αφιλόξενα για νέα ζευγάρια αγροτοκτηνοτρόφων. Είναι αυτοί που στήριξαν τη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και στην Ήπειρο.

Η ΛΑ.ΣΥ. ήταν, είναι και θα είναι στο πλάι των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων και μόνο, απέναντι τους εμποροβιομήχανους και τους καπιταλιστές αγροτοκτηνοτρόφους. Καλούμε όλο το λαό να δείξει την έμπρακτη στήριξη του στον δίκαιο, ανυποχώρητο αγώνα επιβίωσής τους, ο οποίος είναι αγώνας για να εξασφαλιστούν τρόφιμα ποιοτικά και φθηνά για το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου