Ο θρύλος του μπάσκετ Μπάνε Πρέλεβιτς αύριο στην Ηγουμενίτσα - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Ο θρύλος του μπάσκετ Μπάνε Πρέλεβιτς αύριο στην Ηγουμενίτσα

Ο θρύλος του μπάσκετ Μπάνε Πρέλεβιτς αύριο στην Ηγουμενίτσα

Τον αγάπησαν στα όρια της... λατρείας, πόνεσαν με το κλάμα του και κάπου, κάποτε σιγοψιθύρισαν ή και φώναξαν δυνατά: «Ω Μπάνε, Μπάνε». Όλα πολύ με τον παικταρά Πρέλεβιτς. Τι γίνεται όμως με τον συγγραφέα Μπάνε; Πόση δύναμη κρύβει μια ήττα;
«Ο καθένας από εμάς είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει... ».
Και στη ζωή του τα έκανε όλα. Το σήμερα τον βρίσκει στο ρόλο του συγγραφέα, περισσότερο ως μία ανάγκη να βγάλει από το σεντούκι του σκέψεις και να αποκωδικοποιήσει τα μηνύματα ενός ταξιδιού που του έμαθε τη δύναμη της ήττας. Ήττα και Μπάνε Πρέλεβιτς. Ειρωνεία, δεν νομίζετε;

Η μυθιστορηματική ζωή του Σέρβου μπασκετμπολίστα, Μπάνε Πρέλεβιτς μέσα από τη δική του αφήγηση ξεδιπλώνεται στο βιβλίο «Η δύναμη της ήττας» που ακολουθεί την πορεία του στο παρκέ.

«Με λένε Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς αλλά όλοι με φωνάζουν “Μπάνε”. Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στα ανοιχτά γήπεδα του Βελιγραδίου. Μου άρεσε πάντα να σουτάρω και αυτό το έμαθα καλά-έμαθα να κάνω κι άλλα καλά, αλλά ο κόσμος με θυμάται για τα μεγάλα σουτ που πήρα. Κάποια τα έβαλα, κάποια τα έχασα...».

Η εισαγωγή του Σέρβου μπασκετμπολίστα στην αυτοβιογραφία του -αν και ο ίδιος δεν χαρακτηρίζει το βιβλίο του αυτοβιογραφικό- είναι αρκετά χαρακτηριστική.
Γεννημένος «δολοφόνος» μέσα στα παρκέ, είναι υπεύθυνος για πολλά σουτ της τελευταίας στιγμής που χάρισαν τη νίκη στην ομάδα του και μας έκανε αρκετές φορές να αναφωνούμε «τι έβαλε ο άνθρωπος».

Από τον Ερυθρό Αστέρα μέχρι τα παρκέ της Α1, τον ΠΑΟΚ όπου μεγαλούργησε, την Βίρτους Μπολόνια και την ΑΕΚ, ο Μπάνε άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του ως ένας τεράστιος σουτέρ.
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και σήμερα, δεν έχει καταρριφθεί το ρεκόρ τριπόντων από έναν παίχτη σε αγώνα που κατέχει, όταν ευστόχησε δέκα φορές σε δεκα τέσσερις προσπάθειες.

To Σάββατο 6 Απριλίου 2024 ο θρυλικός μπασκετμπολίστας παρουσιάζει το βιβλίο του στην Ηγουμενίτσα. 
Οι εκδόσεις mvpublications και το βιβλιοπωλείο "Η ΘΕΤΙΣ", σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στο γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας στις 6 μ.μ..

Υ.Γ. Σημαντική υποσημείωση. Για όσους ενδιαφέρονται να προμηθευτούν το βιβλίο, ΔΕΝ θα γίνεται πώληση στο χώρο της εκδήλωσης. Όσοι θέλουν, μπορούν να το προμηθευτούν εγκαίρως από το βιβλιοπωλείο Η ΘΕΤΙΣ (Γρ. Λαμπράκη 24) και να το έχουν μαζί τους ώστε να το υπογράψει ο κ. Πρέλεβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου