Α. Μπέζας: Προνομιακή παραχώρηση τμήματος του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας σε ιδιωτική ΑμΚΕ για τη λειτουργία «Κ.Η. για την Άνοια» - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Α. Μπέζας: Προνομιακή παραχώρηση τμήματος του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας σε ιδιωτική ΑμΚΕ για τη λειτουργία «Κ.Η. για την Άνοια»

Α. Μπέζας: Προνομιακή παραχώρηση τμήματος του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας σε ιδιωτική ΑμΚΕ για τη λειτουργία «Κ.Η. για την Άνοια»

«Η προέγκριση του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών και η αντίστοιχη θετική γνώμη της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ για τη δωρεάν προνομιακή παραχώρηση, για 15 χρόνια, τμήματος του Α΄ ορόφου του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας σε συγκεκριμένη ιδιωτική ΑμΚΕ ώστε να λειτουργήσει «Κέντρο Ημέρας για την Άνοια», δε συνάδει με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου Φιλιατών που προβλέπει ότι το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας αποτελεί τμήμα του Νοσοκομείου και Μονάδα επείγουσας νοσοκομειακής περίθαλψης και σαν τέτοια πρέπει να λειτουργήσει», τόνισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για την Ηγουμενίτσα» Αντώνης Μπέζας, κατά τη συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (12.2.2024) ερώτησής του για τις νέες Μονάδες Ψυχικής Υγείας που προκήρυξε το Υπουργείο Υγείας στη Θεσπρωτία.

«Θεωρούμε ότι η άνοια αποτελεί σύγχρονη νόσο που δημιουργεί έντονα προβλήματα σε συνεχώς αυξανόμενο αριθμό οικογενειών στην περιοχή μας και τη χώρα γενικότερα και ότι ειδικές δομές για την άνοια είναι απαραίτητες και στη Θεσπρωτία. Τόσο όμως η μεταφορά του Κέντρου Υγείας που έγινε στο παρελθόν όσο και η μελλοντική λειτουργία του «Κέντρου Ημέρας για την Άνοια», αλλοιώνουν το χαρακτήρα και την αποστολή του ΤΕΠ που χρηματοδοτήθηκε με ευρωπαϊκούς πόρους και σε κάθε περίπτωση στερούν την Ηγουμενίτσα από μια νοσοκομειακή μονάδα. Αντί να στελεχώσουν το ΤΕΠ και να το εξοπλίσουν για να λειτουργήσει για το σκοπό που κατασκευάστηκε, στεγάζουν σ’ αυτό διαφορετικές υπηρεσίας υγείας», ανέφερε ο κ. Μπέζας.

Παράλληλα, κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να μην έχει μεροληπτική μεταχείριση υπέρ του συγκεκριμένου ιδιωτικού φορέα αλλά να συνάψει προγραμματική σύμβαση με όλους τους αντίστοιχους φορείς που θα υποβάλλουν αίτηση στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου