Αντώνης Μπέζας: Ξεκίνησε με προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο... - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Αντώνης Μπέζας: Ξεκίνησε με προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Αντώνης Μπέζας: Ξεκίνησε με προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Ηγουμενίτσας, συνολικής δημόσιας δαπάνης 20 εκατ. ευρώ, που εγκρίθηκε με πρόσφατη απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ήπειρος 2021-2027”, ζήτησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί για την Ηγουμενίτσα”, κ. Αντώνης Μπέζας.

“Αναγκαστικά θα οδηγηθούμε στην αναθεώρηση της συγκεκριμένης Στρατηγικής, που αποτελεί σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για τα επόμενα χρόνια, αφού η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν έχει συμπεριλάβει σ' αυτήν έργα και δράσεις γαι σημαντικούς τομείς όπως την τουριστική προβολή και την ανάπτυξη γενικά της τοπικής οικονομίας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την προστασία και την ανάδειξη των οικοσυστημάτων του Δήμου, τον αθλητισμό και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει επίσης να δοθεί στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέζας.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί για την Ηγουμενίτσα” ζήτησε ακόμη την πραγματοποίηση ειδικής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της ακτής Δρεπάνου – Μακρυγιαλίου. Στην τοποθέτησή του ο κ. Μπέζας μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Τα τελευταία χρόνια τα φαινόμενα της διάβρωσης, και λόγω της κλιματικής αλλαγής, εντείνονται στο Δρέπανο και αν δεν δράσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση δεν θα είναι αναστρέψιμη. Οφείλουμε να σταματήσουμε την οικολογική καταστροφή που συντελείται. Το γεγονός ότι η περιοχή δεν ανήκε πριν από λίγο καιρό στη διαχείριση του Δήμου δε δικαιολογεί την ολιγωρία των προηγούμενων ετών. Μπορούσαμε μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΛΗΓ να έχουμε ήδη ξεκινήσει τις σχετικές μελέτες, οι οποίες θα μας υποδείξουν τα τεχνικά έργα και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την προστασία της ακτής και τη διατήρηση της οικολογικής και τουριστικής της ισορροπίας”.

Και οι δύο προτάσεις έγιναν αποδεκτές από τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου